Çakır,2016 yılını değerlendirdi

Çakır,2016 yılını değerlendirdi

Çakır,2016 yılını değerlendirdi

AK PartiEreğli İlçe Başkanı M. Fatih Çakır, Parti binasında düzenlediği basıntoplantısı ile 2016 yılını değerlendirdi. Konuşmasına ,Terör saldırılarındahayatlarını kaybedenlere başsağlığı yaralılara da acil şifalar dileyerekbaşlayan Çakır, uzun yıllar ilçede belediye başkanlığı yapan ve bir süre öncehayatını kaybeden Ruhi Cöbekoğlunun önemli hizmetler kazandırdığını dilegetirerek aileye başsağlığı temennisinde bulundu. Çakır 2016 yılınıdeğerlendirdiği basın toplantısında şunlar söyledi;

2 YIL GİBİ BİR SÜRESONUNDA EREĞLİ-DEVREK KARAYOLU DA BİTMİŞ OLACAK

Ereğli-Zonguldak yolunun ihalesini yaptık. Birkısım çalışması bu sene itibariyle yapıldı, 2017 yılı sonunda daEreğli-Zonguldak yolunu vatandaşımızın hizmetine açacağız. Duble yol olarakAvrupa standartlarına uygun hale getireceğiz. Ereğlinin olmazsa olmazprojelerinden biri de Ereğli-Devrek karayoluydu. Çok sözler söylendi hattabazıları bunun mizanselini de yaparak, Aşkımız Ereğli-Devrek karayolu gibiolsun hiç bitmesin gibi şaka yollu eleştiri getirmişlerdi. MilletvekilimizFaruk Çaturoğlunun katkısı ve desteği ile ve yine diğer milletvekillerimizindesteği ile 145 trilyon liraya heyelan bölgesi dahil ihale edildi. Güçlü birfirma ihaleyi aldı. 2018 Yılı sonu yani 2 yıl gibi bir süre sonundaEreğli-Devrek karayolu da bitmiş olacak. Çünkü hem yol üzerindeki köylerimizi,beldelerimizi Ereğliye daha da yakınlaştırmak hem de Ereğli-Devrek arasındakiticareti, turizm ziyaretlerini ve Ereğli-Ankara güzergahını kısa hale getirmekiçin bu yol önemliydi. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.

120 İŞ GÜNÜNDE YIKIMITAMAMLANACAK

Üniversite öğrenci sayısının arttırılması veEreğli eğitim kampüs alanının biran önce inşaatına başlanarak en kısa süredehizmete açılmasıydı. Bunun ile ilgili eski devlet hastanesi binalarının yıkımihalesi gerçekleştirildi, 120 iş gününde yıkımı tamamlanacak. Çalışmalarısürüyor. Ereğli için önemli bir proje. Yıkımdan sonra uygulama projesi derektörlük tarafından hazırlanıyor. Ereğlinin hakettiği üniversite öğrencisayısını getirmek istiyoruz.

HEDEFİMİZ 2018 YILINDA TÜMOKULLARI TEKLİ ÖĞRETİME ÇEVİRMEK

İkili öğretim yapan okullarını tekli öğretimegeçirebilme adına yeni okullar eklemek ile ilgili çalışmalarımız vardı. Bununile ilgili 2016 yılında İmam Hatip Kız Lisesi, Meslek Eğitim Merkezi ve OrhanOğuz İlkokulu, Yazıcılar İlkokulu ve onun yanında Danışmentli Ek Derslerini2016 yılında ihalesini yaptık, çalışmaları devam ediyor. Mesleki Eğitim Merkezive Kız Lisesi bitmek üzere onun dışında Orhan Oğuz İlkokulu da bittiği zaman bubölge de tekli öğretime geçmiş olacak. 2017 yılında Kırmacı Mahallesine MelihŞule Yılmaz Ortaokulu ihale aşamasında. 1 Ay gibi bir sürede ihaleye çıkacak.Ereğli Anadolu Lisesi, Merkez Anadolu Lisesinin bulunduğu binanın yıkımkararını aldırdık, orayı yıkıp 32 derslikli bir merkezi Anadolu Lisesiyapacağız. Gülüç Vesile Dikmen, Gülüçün merkezinde. Aynı yerinde 6 derslikliokulu yıkıp 24 derslikli okulu yapınca Gülüçde tekli öğretime geçmiş olacak.Hedefimiz 2018 yılında tüm okulları tekli öğretime çevirmek istiyoruz. Çünküsabahları çok daha erken kalkmak zorunda kalan öğrenciler, sınıfortalamalarının yüksek olması eğitimi olumsuz etkilediğini biliyoruz.Başbakanımız 2018 yılında tüm okullar tekli eğitime geçecek açıklamalarıbizleri de mutlu etmiştir. Tekli öğretime geçmek çocuklarımız, geleceğimiz içindaha iyi olacak.

HEPİMİZİNÖNÜNÜ AÇTI

2016Yılı içerisinde Ereğliye vergi dairesi binasını hizmete aldık. Ereğlimiz bukamu yatırımlarını geçmiş yıllarda arazi üretmekte zorlandığı için yapamıyordu.Devlet Demir Yolları arazilerinin kamuya aktarılması hepimizin önünü açtı.Adliye, Vergi Dairesi, Fen Lisesi ve diğer okulları da yaptığımız gibi bundansonra da gençlik merkezi ve butik hastaneyi o bölgeye kazandırıyoruz.

YÜZDE 80 SEVİYESİNDEİNŞAATI TAMAMLANDI

Gençlikve spor ile alakalı bir tane Devrek yol ayrımı bölgesinde spor salonumuz vardıbir tanesini de, Kırmacı bölgesine yapalım dedik. Belediye Başkanı ve meclisüyelerinin desteği ile o bölgedeki 9 dönüm arazi gençlik spora tahsis ettik.Gençlik ve spor da ihaleye çıktı ve oraya gençlik merkezi haline dönüştürüyor. Yüzde80 seviyesinde inşaatı tamamlandı, içerisinde bulunduğumuz yılda da açılışınıyapacağız.

KIRSAL KÖYLERDE MONTOLAMA

OrmanBakanlığının özellikle kırsal köylerde montolama hibe destekleri ve kredilerivardı. Orman Bölge Müdürü ve Ereğli İlçe Müdürümüzün destekleri ile ciddioranda faydalanıldı. 2017 Yılında da bu destekler sürecek. Orman BölgeMüdürlüğü ve İlçe Müdürümüze teşekkür ediyoruz bölgemize kazandırdıklarıyatırımlardan dolayı. Aynı zamanda Ereğlideki Orman İlçe Binasında yenilemeçalışmaları var yine misafirhaneyi yenilediler.

DSİ İLE İLGİLİ 2016 YILIİÇERİSİNDE İHALELERİ TAMAMLADIK

DSİile ilgili 2016 yılı içerisinde ihaleleri tamamladık. Kabasakal Deresi,Sarıkorkmazdan gelen ve diğer ihtiyaç görülen yerlerin ihaleleri yapıldı,çalışmalar sürüyor. Hava şartlarından dolayı gecikmeler olabilir,müteahhitlerimiz layıkı ile çalışıyor. O bölgeyi sel ve su baskınları riskindenkurtarmış olacağız. İnsanlarımız daha rahat olacaklar diye düşünüyoruz.

23 AİLEYE 30 BİN LİRALIKHİBE DESTEĞİ VERİLDİ

İlçe Tarım Müdürlüğünün çalışmaları sürüyor.Köylerimizi destekleme, köylerde yaşamın sürmesi anlamına çeşitli hibe vedestekler var. Bunlardan bir tanesi de geçtiğimiz günlerde 23 aileye 30 binliralık hibe desteği verildi. Hayvanların dağıtımı yapıldı. Köylerdekiinsanlarımızın gelir arttırıcı projeleri destek veriliyor.

2017 YILINDA İHALESİÇIKACAK VE BUTİK HASTANE YAPILACAK

Kırmacı bölgesine bir butik hastanekonuşmuştuk. Gençlik ve spora ayrılan belediyemizin tahsis ettiği alanın birkısmını Halk Sağlığı İl Müdürlüğüne devrini gerçekleştirdik 2 dönümlük alanın.Yatırım programına alındığından dolayı 2017 yılında ihalesi çıkacak ve butikhastane yapılacak. İçerisinde 112nin de olacağı, acil durumlara müdahaleedebileceği aynı zamanda aile hekimleri ve doktorların bulunacağı bir hastaneolacak.

15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİNİLANETLİYORUZ, KINIYORUZ

2016yılı sıkıntıların da yer aldığı bir yıl oldu. 15 Temmuz darbe girişiminin hertürlü olumsuzluğu oldu. Bu darbe girişimini bir kez daha lanetliyoruz,kınıyoruz. Vatanın ekmeğini yiyerek vatana ihanet eden vatan hainlerininefretle kınıyoruz. Hak ettiği cezaları yargı çerçevesinde alacağınainanıyoruz. Ereğli ve Zonguldak ile tüm Türkiyedeki emniyetimize teşekkürediyoruz. Ülkemizin geleceğine milletimizin yarınlarına can pahasına sahipçıktıkları için.

UYUŞTURUCU İLE MÜCADELEDE

Tabi Ereğli’de aynı zamanda uyuşturucu ilemücadelede ve diğer konularda da emniyetimizin her zaman yanındayız. Emniyetmüdürümüze ve tüm teşkilatına bir kez daha teşekkür ediyoruz.

KREDİ YURTLAR KURUMU

Onun yanında Ereğlimizde kredi yurtlar kurumuistihdamında sıkıntı vardı. Paralel yapıdan el konulan iki tane daha yurduKYK’ya devretmek suretiyle şuan onların gerekli personel alımları datamamlandı. Zannediyorum Şubat ayının başında açılıp talep eden öğrencilerimizehizmet verecek. Öğrenci sayımızı arttırmayı planladığımız Ereğlimizde mutlakabarınma ihtiyaçlarını da giderecek yerleri arttırmamız gerekliydi. Bu daonlardan bir tanesi oldu. Şuan toplam 700 civarında kapasitemiz oldu.

ERDEMİR NOKTADA DESTEKVERECEK

Bununyanında turizm otelcilik bölümü seneye öğrenci alımına başlıyor. Onunla ilgilide yer arayışlarımız sürüyor. Eğitim kampüsü tamamlanıncaya kadar bir ya da ikiyıl süre zarfında eğitim görebilecekleri bina ile ilgili çeşitlialternatiflerimiz var. Bununla da ilgili bir iki ay içerisinde karara varıp onuda üniversitemize geçici süre tahsis edeceğiz. Erdemir’in Metalurji MühendislikFakültesi ile ilgili Sayın Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Faruk Özlü’nün Ereğliziyaretinde bu konu görüşüldü. Erdemir de bu noktada destek verecek amaniceliğinden çok niteliği yani öğrenci sayısından daha çok işlevinin daha iyiolduğu bir fakülte ve aynı zamanda Erdemir’in de istihdamında fayda sağlayacağışekilde yetiştirilmek üzere bir çalışması var. Bunu da takip ediyoruz.

SOSYAL HİZMETLER BİNASIYENİ YERİNE TAŞINIYOR

Birdiğer konu sosyal hizmetler binamızın yerinin değişikliği ile alakalı.Biliyorsunuz hem Ereğlimize hem de Alaplımıza hizmet veriyor sosyal hizmetler.Yaklaşık 220 bin nüfusa hizmet verdiğinden dolayı oldukları yer çok uygundeğildi. Biz bununla ilgili bakanlıklarda girişimlerimiz neticesinde kira ödemedesteği aldık. Bununla ilgili de yeni yerlerini kiraladık. Şuan oranın içdizaynı yapılıyor. Bir ay gibi bir süre zarfında yeni yerlerine geçecekler.

YARI YA DA TAM HIZLI BİRTREN ÇALIŞMASI VAR

2016yılı ile ilgili değerlendirmelerimiz bunlar, 2017 yılında bu projeleridestekleyeceğiz. Yeni anlamda Ereğliye ileriye dönük bir tren yolu yarı ya datam hızlı bir tren çalışması var. Ereğlinin trafiğini rahatlatacak çevre yoluvar. Ereğli çevre yolunun 2018 yılına kalmaması için MilletvekilimizÇaturoğlunun desteği ile çabalıyoruz.

O BÖLGEYİ DE TEŞVİKKAPSAMINA ALDIRDIK

Alacaağzı2 kez ihaleye çıkmamıza rağmen teşvik kapsamına alınmadığından dolayı ihaleyegirenler olmamıştı. Plan Bütçe Komisyonumuzda olan Milletvekilimiz FarukÇaturoğlunun gayretleri ile bu tasarıya ilave edilmiştir. O bölgeyi de teşvikkapsamına aldırdık, önümüzdeki günlerde yasallaşacak. Mart ve Nisan ayı gibiihaleye çıkmaya çalışıyoruz. Teşvik kapsamında olduğu zaman işi bilenlertarafından ihaleye teklif olacağını düşünüyoruz. Yaklaşık 850 kişi daha önceorada HEMAda çalışıyordu.

EREĞLİYİ TURİZM DE BİRNOKTAYA GETİRMEK İLE İLGİLİ BİR ÇALIŞMA BAŞLATACAĞIZ

2017Yılı bizim bir Ereğliyi turizm de bir noktaya getirmek ile ilgili bir çalışmabaşlatacağız. Taraflarla toplantıları yapıp Ereğli, Türkiyede gezmeyegittiğimiz yerlerin hepsinden güzel bir yer. Ereğlinin turizmde hak ettiğiyeri yakalamasından yanayız. Bir yandan üniversite bir yandan yollarımız biryandan tersanelerin yeniden canlanmasına dönük çalışmalar bir yandan OSBnindesteklenmesi ve turizm. Konunun tarafları ile değerlendirip Ereğliye bundanda ekonomik katkı sağlanması yönünde çalışmalarımız olacaktır.

BİZ KENT MEYDANINDA CAMİOLMASINDAN YANAYIZ

Bizbunun istişarelerinde bulunuyoruz. Meydanı daha da genişletebilir miyiz diye?Üniversite öğrenci sayısını 10 bine çıkarmayı düşünüyoruz. Öğrencilerinyaşamını sürdürebileceği yerleri kent meydanında tutmaya yönelik birçalışmaydı. Bunun bir tarafı da cami. Uzman olmayan, bilmeyen arkadaşlarınaçıklamaları oluyor, caminin farklı yerlere yapılması ile ilgili. Avrupada dabu böyledir. Şehirlerin meydanında merkezi bir camiye ihtiyaç var. Karda kıştacamilerde seccade dağıtılıyor, bin 300 civarında da dağıtıldı. KentMeydanlarını düşünün cenazeler oluyor, katılımın yüksek olduğu cenazeleroluyor. Biz kent meydanında cami olmasından yanayız. Şahsi projemi soracakolursanız oradaki askeri lojmanların da dahil edilerek altına iki katlı otoparkyapılıp birini halk otobüslerine diğerini köy minibüslerine tahsisedebilirsiniz. Bunların teknik çalışmaları devam ediyor. Birileri kentmeydanına cami yapıldığında meydanın ölhdüğü eleştirisi yapıyor. Bu sadece bireleştiri. Herkes görüşünü söyleyecek. Ama en sonunda şehrin ortak bir kültürüolacak. Onun da merkezde olması lazım. Belen’de o yoğunluğu bulamazsınız. Araçyoğunluğu olmayacaksa, üstünde bir cami olması güzel bir olay biz bunudestekliyoruz.

GÜLÜÇ-KEPEZ KARAYOLU

Gülüçköprüsü ile Kepez arasındaki ceplerle ilgili konular gündeme geliyor. Bunlarıkarayolları ve belediye yetkililerimizle konuştuk. İki yıl süreyle belediyeyegeçici süreyle devri konuşuluyor. Belediye cepleri daha rahat yapabilecek.Elmatepe ve Kavaklık ile ilgili çalışmalar sürüyor. Önümüzdeki ay bununlailgili kamuoyunu daha rahat bilgilendirmiş oluruz.

ZONGULDAKINBÜYÜKŞEHİR OLMASI

Böylebir 300 bin nüfus üstündekiler büyük şehir olursa, Düzcede büyükşehir olacak.Alaplının büyükşehir dışında kalmasının olanağı yok. Bunlar sadece bir önçalışmadır. Nihayetinde bir istişare toplantısında gündeme gelmiştir. Birtasarı olarak gündeme gelmemiştir. Uygulamanın nasıl olacağı belli değil. Ozaman 31 büyükşehir daha oluyor. Büyükşehir sayısı 61’e çıkıyor. Bunungetirisini gerçek manada gündeme geldiği zaman görüşmek lazım. Böyle birşey konuşulmuş ama parti genel merkezine, meclise, komisyonlara gelen bir şeyyok.

EREĞLİ DEVLETHASTANESİNE BAŞHEKİM

Başhekimlikkonusunda halen bir gelişme yok ama bir iki hafta içinde bir gelişme olur diyedüşünüyoruz. Ereğli’de başhekimlik önemli bir makam. AK Parti hastane veulaşımdaki yol başarılarıyla gündeme geliyor. Önümüzdeki haftalarda bir atamayapılır diye düşünüyoruz.

HERKES KİMLERİN BU ŞEHRENELER KAZANDIRDIĞINI BİLİYOR

Çeşitlianketler yapıyoruz. Eleştiri mahiyetinde söylenenler olabilir ama hükümetin enaz on beş kalem var yatırım noktasında. Belediye Başkanımız zaman zamançalışmaları konusunda bilgi veriyor. Gülüç-Kepez karayolu geçmişteyapamadığımız bir hizmetti. Ak Parti yolu yaparsa aleyhimize olur düşüncesibize bunu yaptırmamıştı. Belediyemiz geldi, şimdi Gülüç-Kepez arasında güzelbir yol oldu. Şu anda bir proje çalışması var. Bunlar belli bir zaman alıyor.2017 yılında belediyemizle daha senkronize bir çalışma yürüteceğimizidüşünüyorum. Mutlaka artılar eksiler vardır, onları da hep birlikte partiyetkililerimizle değerlendiriyoruz. Her geçen gün Ereğli’mize daha fazla hizmetetmek istiyoruz. Herkes kimlerin bu şehre neler kazandırdığını biliyor.Eleştirmek kolay. Sizin var mı bir çiviniz deyin, merkezi hükümet anlamında birçivileri yok. Çünkü merkezi hükümet olamamışlar. Biz gücümüzü halktan alıyoruz.Her sıkıntıda sandığı halkın önüne koyduk. Halk karar verdi. Belediyeyle ilgilide halk Ak Parti ile devam kararı verdi 2019’a kadar


Güncelleme Tarihi: 04 Ocak 2017, 13:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER