Doğum Gününde Ömer Halisdemir

Düzce'de "Doğum Gününde Ömer Halisdemir" programı

Doğum Gününde Ömer Halisdemir

DÜZCE - Düzcede, 15 Temmuz Diriliş Derneği tarafından Doğum Gününde Ömer Halisdemir programı düzenlendi.

Düzce Hamit Şerif Ortaokulundaki programa, dernek tarafından ülke genelindeki ortaokullarda, darbeci general Semih Terziyi vurarak, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişiminin seyrini değiştiren şehit Astsubay Ömer Halisdemir adına yapılan Ömer Halisdemire Mektuplar yarışmasında dereceye giren öğrenciler katıldı.

Mektup yarışmasının sonuçlanmasının ardından dereceye giren mektupların bir araya getirildiği Ömer Halisdemire Mektuplar kitabı tanıtıldı.

Programda konuşan 15 Temmuz Diriliş Derneği Başkanı Ömer Tokgöz, 15 Temmuzun cesaretli şahsiyeti olan Ömer Halisdemiri unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını ifade etti.

15 Temmuzda Türkiyenin büyük bir yara aldığını belirten Tokgöz, şöyle konuştu:

O gece, dost ve kardeş olarak bilinen hain bir çetenin, devletine karşı işlemiş olduğu bir cinayet yaşandı. Biz öğretmenler, Bu konuyu derslerde anlatarak geçiştiremeyiz diyerek bu işi vatan borcu bildik. Bu bağımsızlık ve istiklal mücadelesidir. Bu olayın gelecek nesillere, sağlıklı bir şekilde aktarabilmesi ve toplumsal hafızanın doğru oluşturulması adına projemizi başlattık.

Projenin çok değerli olduğunu anlatan Tokgöz, geliştirilmesi için çalışmalara başladıklarını belirtti.

15 Temmuz 7 düvele verilmiş bir mücadeledir. diyen Tokgöz, şunları kaydetti:

Bizler, Madem 15 Temmuz 7 düvele verilmiş mücadele, bunu kurgulayan ve planlayanların dışarıdan olduğun biliyoruz diyerek, bu memleketin 9-10-12 yaşındaki çocukları, söz konusu vatan, millet, bayrak olduğunda nasıl ayağa kalkacaklarını herkese bildirmek istiyoruz. Bu kitabı, 7 dil ve 7 lehçeye çevrilip tüm dünyaya dağıtımını gerçekleştireceğiz. Geçmişte Seyit Onbaşıları tarihe gömdük, sığmadı. Bugün de Ömer Halisdemirleri tarihe gömmeye çalışsak da sığmayacaktır.

Konuşmaların ardından Toki Mehmet Akif Ortaokulu öğrencisi Şeyma Bağcı, yarışmada dereceye giren mektubunu seslendirdi.

haber

haber

haber

Güncelleme Tarihi: 20 Şubat 2018, 15:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER