DOSOD'tan zor şartlarda okuyan öğrencilere destek...

DOSOD'tan zor şartlarda okuyan öğrencilere destek

DOSOD'tan zor şartlarda okuyan öğrencilere destek...

Düzce Otomobil Sporları ve Offroad Derneği, Güneydoğuda zor şartlar altında okumaya çalışan çocukları unutmadı. DOSOD üyeleri hazırladıkları giyim malzemelerini kar yüksekliğinin onlarca metreyi bulduğu Hakkaride merkeze bağlı köyde eğitim görmeye çalışan çocuklara giyim malzemesi yardımı yaptılar.
Düzceli olan ve Hakkari Akçalı köyünde öğretmenlik yapan Sema öğretmenin çağrısını sosyal medya üzerinde görerek harekete geçen Düzce Otomobil Sporları ve Offroad kulübü üyeleri bölgede kış şartlarının çok ağır geçmesi nedeniyle orada çocukların mağdur olduğunu öğrendiler. Bunun üzerine harekete geçen dernek üyeleri dernek bünyesinde yardım kampanyası başlattılar. Kampanya sonunda yardım malzemeleri ise çok kısa süre içinde toplanarak kolilenerek yüksekliği onlarca metreyi bulan kar altında eğitim görmeye çalışan öğrencilere ulaştırıldı. Yardım kampanyasını düzenleyen Genç DOSOD Kulübü üyesi Efe Sert, Hakkarinin Akçalı köyünde okul müdürünün ve Düzceli Sema Öğretmenin iletişime geçmesi ile kampanyaya başladıklarını dile getirdi. Efe Sert; Sosyal sorumluluk projesi ile başladık. DOSOD olarak abilerimize söyledik. Okul Müdürü Tahir öğretmenimiz ve Düzce doğumlu Sema öğretmen bizle irtibata geçtik. Sonrasında da yardım malzemelerini kısa süre içinde toplayarak malzemeleri kısa süre içinde kargoya vererek kardeşlerimize ulaştıracağız dedi.
HAKKARİ DE KIŞ ŞARTLARI ÇOK AĞIR
Düzcede de ihtiyacı olan öğrenciler olduğunu ancak Hakkaride kış şartlarının çok daha ağır olduğunun altını çizen Gürbüz Özkurt; Eğitim her çocuğumuzun en temel hakkıdır. Bunun bilincinde ve farkındayız. Ancak bölgemizde kış şartları Güneydoğu ve doğu illerimize göre biraz daha afifi geçiyor diyebiliriz. Düzcede kar Güneydoğudaki illerimize göre çok daha az yağdığı için ulaşımda o kadar etkilenmiyor. Ancak Hakkari gibi illerde Kar yağışı onlarca metreyi buluyor. Haliyle yokluğun olduğu o illerde yaşamak hele çocuk olarak yaşamak çok daha zor oluyor. Bu nedenle Hakkarideki çocuklarımız için harekete geçtik. İlerleyen zaman içersinde Düzcede ki çocuklarımız içinde çalışmalarımız olacak diye konuştu.
DOSOD KAR ALTINDA OKUYAN ÇOCUKLARI UNUTMADI
DOSOD Başkan Yardımcısı Gürbüz Özkurt ise, DOSODun kurulduğu günden bu yana Düzcede resmi yarışlar düzenlediğini 2018 yılında ise sosyal sorumluluk projelerine daha çok ağırlık verileceğini bu kapsam da da yaptıkları yardımın sosyal sorumluluk çalışması olduğunu belirterek, herkesi bu tüp çalışmalara destek olmaya davet etti. Gürbüz Özkurt; Yeni genç üyelerimizin katkılarından dolayı öncelikle teşekkür ediyorum. Arlkadaşlarımız Hakkaride öğretmenlerimişzin vasıtası ile öğrencilerin giyecek ihitiyacı olduğunu öğrenmişler ve durumu bize anlattılar. Bizde sosyal sorumluluk projelerine daha çok yoğunlaşacağımızı açıklamıştık. İlk projemizi Hakkariye yardım olarak kararlaştırdık. DOSOD olarak Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu TOSFEDin Düzcedeki temsilciliği olan kulübüz. Bundan önceki yıllarda hep yarışlarda ön plandaydık. 2018 Yılında yarışlarımıza da devam edeceğiz ancak sosyal sorumluluk projelerine biraz daha ağırlık vereceğiz dedi.

Güncelleme Tarihi: 24 Aralık 2017, 12:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER