DTSO'da devir teslim yapıldı

DTSO'da devir teslim yapıldı

DTSO'da devir teslim yapıldı

Düzce Ticaret ve Sanayi Odasında (DTSO) Yönetim Kurulu devir teslim töreni gerçekleştirildi. Yeni Başkan Tuncay Şahin seçim sürecinde oluşan birlik ve beraberliğin görev süreleri içerisinde de devam edeceğini vurguladı. Eski Başkan Fahri Çakır ise yeni yönetime güveninin tam olduğunu ifade ederek Yapacakları çalışmalarla ülke ekonomisine katkı sağlayacaklarını düşünüyorum dedi.
Devir teslim törenine DTSO Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin, Meclis Başkanı Ahmet Dertli, Eski Yönetim Kurulu Başkanı Fahri Çakır, Eski Meclis Başkanı Ertan Taşlı, önceki dönemde odada görev yapan Yönetim Kurulu ve Meclis Başkanları, Yeni Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri ile çok sayıda davetli katıldı.

Birlik ve beraberliğimiz sürecek
Törenin açılış konuşmasını Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin yaptı. Şahin seçim sürecinde oluşan birlik ve beraberliğin görev süreleri içerisinde de devam edeceğinin altını çizerek 1 Nisan 2018 tarihinde gerçekleştirdiğimiz Düzce Ticaret ve Sanayi Odası oda organ seçimlerinde, ardından yine 7 Nisan 2018de odamızda yapmış olduğumuz Yönetim Kurulu, Meclis Divanı, Disiplin Kurulu ve TOBB Delegeleri seçimlerinde de uzun yıllar sonra ilk kez tüm meclis üyelerimizin oylarıyla görevi teslim aldık. Seçim sürecinde bizlere destek olan tüm üyelerimize ve Yönetim Kuruluna seçilmemiz konusunda destek veren tüm Meclis Üyelerimize teşekkür ederiz. Yıllar sonra ilk kez hem Meclis Divanında hem Yönetim Kurulunda tek liste ile seçime gidildi. Bu birlikteliğin sağlanmasına emeği geçen tüm yol arkadaşlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Seçim günü oluşan birlik ve beraberlik ortamının görev süremiz boyunca devam etmesini, yapacağımız çalışmalarda hep birlikte odamızı en üst seviyelere ulaştırmayı hedefliyoruz diye konuştu.

Sanayiye yön vereceğiz
Düzcenin ticaret ve sanayisine aktif olarak yön vermeye, üyelerin her an yanında olmaya gayret göstereceklerinin altını çizen Şahin konuşmasına şöyle devam etti: 4 bine yakın üyemizin sesi olmak, Düzcenin en büyük sivil toplum kuruluşu olmanın vermiş olduğu sorumluluğu yerine getirmek, Düzceyi ve Düzce TSOyu ulusal ve uluslar arası platformlarda başarıyla temsil etmemiz için birlik olmaya, bütün olmaya ihtiyacımız var. Bu nedenle kazanan veya kaybeden taraflar olarak değil, tek vücut olarak hareket etmemiz gerektiğinin bilincindeyiz. 11 meslek grubundan seçilen 31 Meclis Üyemiz ile birlikte 1959dan bu yana odamızın elde ettiği başarılara yenilerini eklemeye, Düzcenin ticaret ve sanayisine aktif olarak yön vermeye, üyelerimizin her an yanında olmaya gayret edeceğiz. Önceki dönemlerde odamız sayısız hizmetler kazandıran Meclis Başkanımız, Yönetim Kurulu ve Meclis Üyelerimizin değerli görüşlerine zaman zaman başvuracağız. Sadece meclisimizle değil, başta Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Faruk Özlü olmak üzere, kamu kurum ve kuruluşlarımızla da istişare halinde çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bu vesileyle devir teslim törenimize katılarak bizleri onurlandıran herkese teşekkür ederiz.
Şahinin ardından söz alan Eski Yönetim Kurulu Başkanı Fahri Çakır, yeni seçilen Yönetim Kurulu ve Meclis Üyelerine başarılar dilerken, özellikle Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlünün Düzce için çok önemli bir avantaj olduğunu, bu avantajı Düzcenin ve DTSOnun en iyi şekilde kullanması gerektiğini ifade etti.

Çakırdan birlik ve beraberlik vurgusu
Konuşmasında birlik ve beraberlik vurgusu yapan Fahri Çakır şunları söyledi: Her zaman söylüyorum. Bu işin kaybedeni yok, kazananı var. Asıl amaç Düzcenin kazanması olmalı. Bizim başka Düzcemiz yok. Eğer Düzce kazanacaksa geride kalan her şey teferruat. Daha yeni seçimden çıktık. Seçimin kendi dinamiği içinde mutlaka eksiklikler, aksaklıklar olabilir. Ama hiç kimsenin bilerek yanlış yaptığını düşünmüyorum. Biz geçmişte birbirimizi burada çok hırpaladık. Ama hepsini Düzce için yaptık. Bizim devrimiz kapandı. Artık beyaz bir sayfa açıldı. Yeni dönemde hep birlikte yönetime destek olacağız. Sanayinin patronu, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Düzceli. Bakanımız Dr. Faruk Özlü Düzce için bir fırsat. Bu şansı Düzcenin lehine kullanmamız lazım. Düzceyi bütünüyle sahiplenen bir siyaset büyüğümüz. Hiçbir meselemiz bakanlıktan geri dönmüyor. Sonuç odaklı çalışıyor. Hepimiz Düzcenin renkleriyiz, siyasi görüşlerimiz, gelir gruplarımız farklı olabilir. Farklı ırk ve mezhepten bile olabiliriz. Ancak konu Düzceyse birlikte hareket etmeliyiz. Hiçbir konuda ayrılığa düşmemeliyiz. Birlikte olursak aşamayacağımız karlı dağ yoktur.

Yeni yönetime güvenim tam
Çakır, yeni yönetime güveninin tam olduğunun altını çizerek Birbirimiz üzerinde haklarımız vardır. Benden yana helal olsun. Üyelerimizden de helallik istiyorum. Ben odanın emin ellerde olduğuna inanıyorum. Yeni yönetime güvenim tam. Yapacakları çalışmalarla ülke ekonomisine katkı sağlayacaklarını düşünüyorum şeklinde açıklama yaptı.
Yapılan konuşmaların ardından DTSO Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin ve Meclis Başkanı Ahmet Dertli tarafından eski Yönetim Kurulu Başkanı ve Meclis Başkanlarına plaket takdim etti.

haber

haber

haber

Güncelleme Tarihi: 13 Nisan 2018, 10:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER