Düzce Üniversitesi Akademik Yıl Açılış Töreni

Düzce Üniversitesi Akademik Yıl Açılış Töreni

Düzce Üniversitesi Akademik Yıl Açılış Töreni

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın katılımıyla düzenlenen 2017-2018 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Törene, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar ile birlikte 5 senato üyesi ve 5 öğrenci de katıldı.
Programın açılışında konuşan Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, yeni akademik yıldaki hedeflerinin başında Araştırma Üniversiteleri geldiğini ifade etti.
Akademik Yıl Açılış Töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yükseköğretimde kaliteyi yükseltmek amacıyla gerçekleştirilen misyon farklılaşması ve ihtisaslaşması projesi ve Yükseköğretim Kalite Kurulunun oluşturulması konularında mesafe kat edildiğini ifade etti.
Araştırma Üniversitesi olarak tespit edilen 10 üniversiteyi de açıklayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu sistemle üniversite - özel sektör işbirliği alanında önemli adımların atılacağını belirterek Araştırma Üniversitelerinin özel olarak destekleneceğini sözlerine ekledi.
Öğretmen yetiştiren programların geliştirilmesi gerektiğini de vurgulayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, üniversite sınav sistemiyle ilgili değerlendirmelerde bulunarak sanayicilerin ihtiyaç duyduğu kaliteye ve beceriye sahip elemanlar yetiştirilmesi amacıyla Meslek Yüksekokullarının yeniden yapılandırılması gerektiğine dikkat çekti.
2017-2018 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni sonrasında görüşlerini dile getiren Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Geçen yıl Üniversitemiz Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Programına katılmaya hak kazanan beş üniversite arasında yer alma başarısı göstermişti. Bu yıl da 10 Araştırma Üniversitesi seçimi yapıldı. Başarı gösteren Üniversitelerimizi tebrik ediyor, yükseköğretim dünyasına başarılı bir akademik yıl diliyorum şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 27 Eylül 2017, 08:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER