Düzce Üniversitesinden Kenyalılara arıcılık dersi

Düzce Üniversitesinden Kenyalılara arıcılık dersi

Düzce Üniversitesinden Kenyalılara arıcılık dersi

Düzce Üniversitesi Arıcılık Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezinin (DAGEM) yaptığı çalışmaları yerinde incelemek ve gerçekleştirdiği başarılı projeler hakkında kapsamlı bilgi edinmek amacıyla Kenya devletinin görevlendirdiği bakanlık çalışanları ve akademisyenlerden oluşan heyet, Düzce Üniversitesini ziyaret etti.
Bakanlık yetkilisi David Palla, akademisyen Wanja Kinuthia ve arıcılık alanında özel sektör yetkilisi Ernest Simeoniden oluşan konuk heyet, ilk olarak DAGEMi ziyaret ettiler. Misafir heyeti, DAGEM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Meral Kekeçoğlu, Merkez Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Pınar Göç Rasgele, Düzce Üniversitesi Arıcılık Programı Bölüm Başkanı Dr. Münir Uçak ve arıcılık eğitimi gören öğrenciler karşıladı.
Kenyanın kıyı bölgelerinde, iç ve dağlık kesimlerde arıcılığı geliştirerek önemli bir gelir kaynağı haline getirmek istediklerini belirten Kenyalı heyet, ülkelerindeki mevcut arıların hırçın ve verimsiz olduğunu belirttiler. Düzce Üniversitesinin, DAGEMde yapmış olduğu çalışmalardan ve tecrübelerinden yararlanmak istediklerini ifade eden konuk heyet, arıcılık alanında bilimsel ve teknik çalışmalar gerçekleştirerek Kenyaya önemli bir gelir kaynağı kazandırmak istediklerini dile getirdiler.
Programda DAGEM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Meral Kekeçoğlu tarafından arıcılıkla ilgili sosyal ve bilimsel projeleri içeren bir sunum da gerçekleştirildi. Sonrasında Yığılca bal kooperatiflerini ziyaret eden misafir heyet, arıcılarla bir araya gelerek karşılıklı fikir alışverişinde bulundu.
Yığılca programının ardından Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakarı makamında ziyaret eden konuk heyet, gösterilen ilgiden duydukları memnuniyeti ifade ederek arıcılığın geliştirilmesi konusunda Düzce Üniversitesinden destek beklediklerini ilettiler.
Son olarak Düzce Üniversitesi Konuralp Kampüsünde bulunan Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi (DÜBİT) , Deney Hayvanları Laboratuvarı ve arıcılıkla ile ilgili çalışmaların yapıldığı Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Moleküler Genetik Araştırma Laboratuvarını ziyaret eden misafir heyet, Düzce Üniversitesinden ayrıldı.

haber

haber

haber

haber

haber

Güncelleme Tarihi: 10 Ekim 2017, 09:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER