Düzce'de 29 Ekim coşku ile kutlandı

Düzce'de 29 Ekim coşku ile kutlandı

Düzce'de 29 Ekim coşku ile kutlandı

Düzcede 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını düzenlenen etkinliklere coşku içinde kutlandı.
Düzcede Cumhuriyet Bayramı törenleri kapsamında Vali Zülkif Dağlı tebrikleri kabul etti. Bunun ardından hava muhalefeti nedeniyle törenler 18 Temmuz Spor Salonunda gerçekleştirildi.
Törende ilk olarak Vali Zülkif Dağlı ve Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, Düzce halkının, öğrencilerin bayramını kutladı.
Sonrasında ise saygı duruşunda bulunuldu İstiklal Marşı okunda. Günün anlam ve önemini anlatan şiirler öğrenciler tarafından seslendirildi.
Programda konuşan Vali Zülkif Dağlı Cumhuriyet Bayramını kutlayarak Al Bayrağımızın ve ezan seslerinin gölgesinde şanlı tarihimizin kahraman ecdadımızın başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere son devletimizi kuranların ve aziz şehitlerimizin manevi huzurunda Cumhuriyetimizi kuranlara şükran hislerimizi ifade etmenin huzur, güven ve beraberlik içerisinde Cumhuriyetimizin kuruluş yıl dönümünü kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Cumhuriyetimizin 94. Yıldönümü Düzce halkımıza aziz milletimize kutlu olsun. 600 yıllık cihan devletinin mirası üzerinde yükselen genç Cumhuriyetimizi, Gazi Mustafa Kemalin veciz bir şekilde ifade ettiği ‘Muasır medeniyler seviyesinin üzerine çıkarma mücadelesini ilk günkü heyecanla azimle ve şevkle sürdürüyoruz dedi.

Yeni ve daha büyük başarılar için kendimizi hazırlamalıyız
Vali Zülkif Dağlı hedef doğrultusunda emin adımlarla yürüyeceklerini belirterek Bu günde 2023 vizyonu hedefine odaklanarak yeni ve daha büyük başarılar için kendimizi hazırlamalıyız. Anadoludaki bin yıllık varlığımızı, ülkemizi dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri haline getirerek ebedileştirme hedefimizden asla taviz vermeyeceğiz. Devletin tüm kurumlarıyla milletimizle birlikte hedeflerimiz doğrultusunda emin adımlarla ilerleyeceğiz. Bu aziz millet ülkemizi Türkiyenin geleceğini ay yıldızlı bayrağı namertlere çiğnetmedi, çiğnetmeyeceğiz ifadelerinde bulundu.

Şer güçlerin kirli oyunu durmayacak
Vali Zülkif Dağlı uyanık olunmasını isteyerek Bu yüce Türk milleti bin yıl önce Malazgirtte hangi inançla Anadolunun kapılarını bizlere açmışsa Çanakkale Savaşında, Kurtuluş Savaşında, Kıbrıs Harekatında ve 15 Temmuzda aynı mücadeleyi yaptı. İstiklal Mücadelesini yöneten Gazi Meclisimize hainlerin girmesine izin vermedi. Tüm halkımız bilmeli ki bunlar dün Asala bugün FETÖ, PKK ve DAEŞ olarak karşımıza dikilmektedir. Bugün birliğimizi kardeşliğimizi istemeyen şer güçler, çirkin senaryolarından kirli oyunlarından geri durmayacaklar ve isimleri değişmek suretiyle karşımıza gelecektir. Uyanık olmazsak yarında başka isimlerle karşımıza geleceklerdir. Çünkü bunlar 100 yıl önce emellerini gerçekleştiremeyenlerin uzantılarıdır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da önüne çıkartılacak her engeli aşacak güce, imkana ve kararlılığa sahiptir. Bunun için ihtiyacımız olan en önemli şey milletimizin birliği ve beraberliğidir. Millet olarak bunların karşısında durduk bundan sonrada duracağız. Bu oyunlara karşı uyanık olmak birliğimizi ve beraberliğimizi güçlendirmek kardeşlik duygularımızı pekiştirmek ortak varlığımız olan Cumhuriyetimize sahip çıkmak, ülkemizi ve milletimizi daha müreffeh yarınlara taşımak için azim ve kararlılıkla çalışmak hepimizin en önemli vazifesidir. Eğitimden sağlığa, tarımdan sanayiye, ulaşımdan iletişime, her alanda önemli atılımlar gerçekleştirmiş, sosyal devlet olmanın gereğini yerine getirmiş daha müreffeh ve güçlü bir Türkiye için daha çok çalışacağız şeklinde konuştu.

Birlik beraberliğimizi üst düzeye çıkaracağız
Cumhuriyetimizin 100. Yılını kutlamaya 6 yıl kaldı diyen Vali Zülkif Dağlı konuşmasına şöyle devam etti; Öncelikle birlik ve beraberliğimizi üst düzeye çıkaracağız. Kardeşlik bağlarımızı güçlendireceğiz. Birbirimize daha çok sevgi ve hoşgörüyle yaklaşacağız. Böylesi şanlı bir tarihe, köklü bir geçmişe, kadim bir medeniyete sahip olan bu necip millete layık olacak şekilde kendimizi yetiştirmek mecburiyetindeyiz. Hakkaniyet, adalet, demokrasi, insan hakları gibi evrensel değerleri kendimize prensip edinmeliyiz. 2023 hedeflerini gerçekleştirme hedefinde vilayetimizin Düzcenin katkısını azamiye çıkarmak için azami gayret göstermeliyiz. Biliyorum ki sizin bu yıldaki azim ve kararlılığınız en büyük teminatıdır dedi.
Konuşmaların ardından Ardından ise Düzce Belediyesi Mehter takımı bir konser sundu. İzleyenler ellerinde Türk Bayrakları ile mehtere eşlik etti. Mehter konseri sonrasında Kafkas yöresi hak oyunu gösterisi sunuldu. Gösterilerin sonunda Vali Zülkif Dağlı ve Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay tören ekibini tebrik etti.

haber

haber

haber

haber

haber

haber

Güncelleme Tarihi: 29 Ekim 2017, 11:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER