Düzce'de Ahilik Haftası, çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Düzce'de Ahilik Haftası, çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Düzce'de Ahilik Haftası, çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

DÜZCE - Düzcede Ahilik Haftası, çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Selçuklu Döneminde kurulan ve Osmanlıda esnaflar arasındaki dayanışmayı temsil eden Ahilik Haftası nedeniyle Düzce Belediyesi önünde toplanan protokol üyeleri ve esnaf, mehteran takımı eşliğinde Anıtpark Meydanına yürüdü.

Anıtpark Meydanındaki Atatürk Anıtına çelenk bırakılmasıyla başlayan programda konuşan Düzce Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (DESOB) Başkanı Mustafa Kayıkçı, Ahilik Kültürünün yardımlaşma ve dayanışmanın en büyük göstergesi olduğunu söyledi.

Kayıkçı, esnafın, toplum düzeninde önemli bir rol oynadığını aktararak, şöyle konuştu:

Selçuklu Döneminden başlayan Esnaf ve Sanatkarlar Teşkilatı, her zaman bu ülkenin mayası ve çimentosu olmuştur. Ülkeyi ayakta ve bir arada tutan, istikamet çizen bir görevi de asırlar boyunca hakkıyla bu teşkilat yerine getirmiştir. Medeniyetimizde esnaf ve sanatkar, alan, satan, ticaret yapan kişi değildir. Esnaf, semtin ve mahallenin ağabeyidir, kültürümüzün ve manevi değerlerimizin, toplumsal yaşamımızın teminatıdır. Teşkilat anlamında da Anadoluda birliği, beraberliği, refahı ve toplum düzenini sağlayan sivil toplum kuruluşudur.

Törende, Düzce Vali Yardımcısı Hasan Bağcı tarafından Yılın Ahisi seçilen 86 yaşındaki mermer ustası Ahmet Haksevene kaftan giydirilerek hediye verildi.

Program kapsamında Anıtpark alanında açılan stantta yemek ikramı yapıldı.

haber

haber

haber

haber

haber

haber

Güncelleme Tarihi: 18 Eylül 2017, 11:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER