Düzce'de kalıcı kalp pili ameliyatı yapıldı

DÜZCE - Düzce'de kalbe şok vererek ani ölümleri önlemede kullanılan kalp pili (ICD) yerleştirme işlemi ilk kez uygulandı.

Düzce'de kalıcı kalp pili ameliyatı yapıldı

DÜZCE - Düzcede kalbe şok vererek ani ölümleri önlemede kullanılan kalp pili (ICD) yerleştirme işlemi ilk kez uygulandı.

Düzce Atatürk Devlet Hastanesinde gerçekleştirilen operasyonda, ileri evre kalp yetersizliği olan Necla Aktaşa (53) uygun koşullarda bir saatlik sürede şok verme özelliği olan kalp pili (ICD) yerleştirme işlemi gerçekleştirildi.

Hastaneden yapılan yazılı açıklamada, tüm dünyada ve Türkiye birçok merkezde güvenle kullanılan yöntem, Atatürk Devlet Hastanesinde fiziki şartların yeterli olmasından da faydalanarak Düzcede ilk kez yapıldığı belirtildi.

Açıklamada, başarılı operasyonun ardından hastanede benzer girişimlere hızla devam edilmesinin planlandığı ifade edilerek, Hastanenin bir ilki gerçekleşmesiyle artık Düzcede kalp pili ihtiyacı olan hastaların başka merkezlere yönlendirmek zorunda kalınmayacak ve hastanede kolaylıkla tedavi edebilecek. değerlendirilmesine yer verildi.

Ayrıca, hastane bünyesinde Anjiyografi ünitesi açılması halinde ise koroner anjiyografi, balon ve stent uygulaması gibi diğer girişimsel işlemlerinde kolaylıkla yapılabileceği aktarıldı.

 

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2017, 12:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER