Düzce'de köy yollarının standardı yükseliyor

Düzce'de köy yollarının standardı yükseliyor

Düzce'de köy yollarının standardı yükseliyor

Düzce Valisi Zülkif Dağlı 215 km köy yoluna sıcak asfalt döşeneceğini açıkladı. 45 milyon liralık KÖYDES ödeneğinin Bakanlığın belirlediği kriterler doğrultusunda ilçelere dağıtılacağını kaydeden Dağlı, grup yollarına ağırlık verileceğinin altını çizdi. Dağlı ayrıca köy yollarının standardının yükseltileceğini vurguladı.
Valilik toplantı salonunda İlçe Kaymakamlarının katılımıyla Vali Zülkif Dağlı başkanlığında KÖYDES ödeneğinin dağılımı için toplantı düzenlendi.
Toplantı öncesi basın mensuplarını bilgilendiren Vali Dağlı, 45 milyon liralık ödeneğin Bakanlığın belirlediği kriterler doğrultusunda ilçelere dağıtılacağını dile getirerek KÖYDES ödeneğinin dağılımı için toplandık. 3 yılda 215 km sıcak asfalt yapacağız. Asfaltı hangi ilçemizin hangi köyünde, hangi grup yollarına uygulayacağımızla ilgili şuanda bir çalışma yapıyoruz. Oluşacak taslak çalışmayı Bakanlığa sunacağız. Muhtemelen Bakanlıktan bizim belirlediğimiz programa yakın şekilde onaylanır. Ödeneğimiz 45 milyon lira gibi bir miktar. İlçelerimizin köy sayısı, yol ağının uzunluğu, nüfus durumu dağılımda göz önünde bulundurulacak. Zaten Bakanlığımızın belirlediği kriterler var. Kriterlere uygun olarak asfaltımızı dağıtmış olacağız dedi.
Dağlı köy yollarının standardının yükseltileceğini belirterek Grup yollarına ağırlık vereceğiz. Başbakanlığın bize vermiş olduğu talimat bu şekilde. Köy yolu standartlarını yükseltiyoruz. Örneğin bundan sonra yolların kalınlığı 15 cm değil 20 cm olacak. Daha kaliteli bir çalışma olacak diye konuştu.
Konuşmaların ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti.

haber

haber

Güncelleme Tarihi: 05 Haziran 2017, 09:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER