Düzce'de okuma yazma bilmeyen kalmayacak

Düzce'de okuma yazma bilmeyen kalmayacak

Düzce'de okuma yazma bilmeyen kalmayacak

DÜZCE(İHA) – Düzcenin Kutlu Köyünde okuma yazma seferberliğine kadınlar büyük ilgi gösteriyor. Kursu ziyaret eden Vali Dr. Zülkif Dağlı, kadınlara Siz yeter ki okumak isteyin biz ne gerekiyorsa yaparız diyerek Düzcede okuma yazma bilmeyen hiç kimsenin kalmayacağını belirtti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğanın himayelerinde başlayan okuma yazma seferberliği Düzcede de tam hızla devam ediyor. Köylerde ve mahallelerde açılan kurslara özellikle kadınlar büyük ilgi gösteriyor.
Vali Dr. Zülkif Dağlı, Kutlu Köyünde Okuma Yazma Kursunu ziyaret etti. Kursiyerlerin okuma yazma öğreniminden dolayı yaşadıkları heyecana ortak olan Vali Dağlı, okuma yazma kurslarına duyulan büyük ilgiden dolayı çok memnun olduğunu ifade etti.
İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit ile birlikte okuma yazma kursunu ziyaret eden Vali Dağlı, Bu güne kadar il genelinde açılan kurslarda 2400 kursiyerin okuma yazma öğrendiğini söyledi, en kısa sürede 10 bin kursiyere açılan kurslarla okuma yazma öğretileceğini belirtti. Vali Dağlı, İlimizde okuma yazma bilmeyen kimse kalmayacak dedi.
Okuma yazma öğrenecekleri için çok mutlu olduklarını söyleyen kadınlar, başta Cumhurbaşkanı olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ettiler. Bu yaşta okuma yazma öğrenecekleri için de çok heyecanlı olduklarını dile getirdiler.
Vali Dağlı, kursiyer kadınlarla sohbet ederken, okuma yama öğrenmenin günlük hayatta işlerini yürütürken çok faydalı olacağını söyledi, Yeter ki okumak isteyin biz ne gerekiyorsa yaparız ifadelerinde bulundu.

haber

haber

Güncelleme Tarihi: 27 Mart 2018, 10:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER