Düzce'de Soba satışlarında hayal kırıklığı

Düzce'de Soba satışlarında hayal kırıklığı

Düzce'de Soba satışlarında hayal kırıklığı

Her kış hava kirliliği ile mücadele eden Düzcede doğalgaz kullanımının teşvik edilmesi ve yaygınlaşması nedeniyle soba satışlarında durgunluk yaşanıyor.
Yaz boyunca imal edip kış için sobalarını hazırlayan sobacı esnafının işi, doğalgaz kullanımının her geçen gün artması nedeniyle bitme noktasına geldi. Düzcenin kış aylarındaki kabusu hava kirliliğinin en baş nedenlerinden olan kalitesiz katı yakıtın tüketilmemesi için Düzceliler doğalgaza teşvik edilirken, sadece bazı müstakil evlerde ve çoğunlukla da köylerde kullanılan sobaya da rağbet azaldı.
Kış aylarının yaklaşmasını dört gözle bekleyen sobacılar, doğalgaz kullanımının artması nedeniyle soba satışlarında hayal kırıklığına uğradı. 52 yıldır Camikebir Mahallesi Rıhtım Caddesinde sobacılık yapan bir esnaf işlerinin son yıllarda azaldığını söylerken, doğalgazın kendilerini çok etkilediğini belirtti. Şehir içinde çok satış olmadığını köylerdeki vatandaşların tercih ettiğini söylerken, randıman açısından tuğlalı sobaların fark gösterdiğini dile getirdi.
6 yıldır sobacılık yapan Orhan Poyraz ise soba satışlarını artırmak amacıyla kampanya başlattıklarını söyledi.

Güncelleme Tarihi: 06 Kasım 2017, 09:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER