Düzce'de Yılın İlk Yarısı 6 Ayda 2 Bin 767 Kişi İşe Yerleşti

Düzce'de Yılın İlk Yarısı 6 Ayda 2 Bin 767 Kişi İşe Yerleşti

Düzce'de Yılın İlk Yarısı 6 Ayda 2 Bin 767 Kişi İşe Yerleşti

DÜZCE - Düzcede yılın ilk yarısında, 2 bin 767 kişinin işe yerleştirildiği bildirildi.

Düzce İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu, Vali Zülkif Dağlı başkanlığında toplandı.

Dağlı, valilikte düzenlenen toplantı öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde başlatılan istihdam seferberliği konusunda kent olarak iyi bir konumda olduklarını ifade etti.

İstihdamın artırılması için yaptıkları çalışmaların bir nebze de olsa sonucuna ulaştıklarını dile getiren Dağlı, şunları kaydetti:

Bu konuda iyiyiz, genel değerlendirmelerimiz bu şekilde. Bu yıl mesleki eğitime yönleneceğiz. Bu konu daha da önemli çünkü bir tarafta sanayicimiz, bir tarafta işsiz kesimlerimiz var. İki tarafın taleplerini, arz-talep dengesinde birbirine yakınlaştırmak suretiyle nasıl çözeceğiz, buna bakacağız. Sanayicimizin istediği iş gücünü onlara nasıl kazandırabiliriz, işçilerimizin çalışmak istedikleri alanlardaki yeterliliklerini nasıl artırabiliriz, bunu amaçlıyoruz.

Toplantıda, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İŞKUR) tarafından 2017 Haziran sonu itibarıyla hazırlanan faaliyet raporu açıklandı.

Rapora göre, 2017 yılı Ocak-Haziran ayları arasında işverenlerden 3 bin 403 kişilik açık iş talebi alındı, buna karşın 2 bin 767 kişi işe yerleştirildi.

Güncelleme Tarihi: 26 Temmuz 2017, 10:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER