Düzce'deki FETÖ/PDY Duruşma Yarıne Ertelendi

Düzce'deki FETÖ/PDY Duruşma Yarıne Ertelendi

Düzce'deki FETÖ/PDY Duruşma Yarıne Ertelendi

DÜZCE - Düzcede, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) ilişkin aralarında eski Düzce İl Jandarma Komutanı Albay Bilal Güvenirin de bulunduğu 4ü tutuklu 10 sanığın yargılanmasına başlandı.

Düzce 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya sanıklar, sanık yakınları ve avukatlar katıldı.

Tutuklu sanık Güvenir, savunmasında, hakkındaki suçlamaları kabul etmedi.

FETÖ ile hiçbir bağlantısının bulunmadığını öne süren Güvenir, şunları söyledi:

15 Temmuz akşamı meslekten ihraç edilen Bolu 2. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral İsmail Güneşer beni arayarak, kendisinin Bolu-Düzce Sıkıyönetim Komutanı olduğunu söyledi. Bana birtakım emirler verdi, ben de bu emirlere uymayacağımı söyledim. Hatta telefonu kapattıktan sonra Ne diyor bu general bozuntusu diye serzenişte bulundum. Kendisi beni üstü kapalı tehdit etti. Bunları Boludaki duruşmada da anlattım. Telefon görüşmesinin ardından dönemin Düzce Valisi Ali Fidanı arayarak kendisinin emrinde olduğumu söyledim. Sonrasında da zaten Erguvan Tesislerinde il protokolünün bulunduğu toplantıya katıldım.

 

- FETÖnün artıkları beni bu hale getirdi

Güvenir, darbe girişiminin ardından başlayan FETÖ mücadelesinde etkin görev aldığını vurgulayarak, Ben FETÖ örgütü ile meslek hayatım boyunca mücadele ettim. Hakkımda söylenen Bylock programını da 15 Temmuzdan sonra öğrendim. Ne benim ne de ailemin bu örgütle hiçbir bağlantısı olmadı, olamaz. 15 Temmuz gecesi yaptıklarım, mücadelem herkesçe bilinir. Tüm Düzce halkı beni bilir, 15 Temmuzda Anıtpark Meydanında herkes beni bu mücadelem sonucunda alkışladı. Beni FETÖnün artıkları, bu hale getirdi ama ben sabırlıyım, muhakkak, benim bu örgütle bağlantım olmadığı ortaya çıkacaktır. şeklinde konuştu.

İsminin sözde sıkıyönetim listesinde ve ardından verilen listede olmamasının, kendisinin haksız yere tutuklandığını gösterdiğini savunan Güvenir, 15 Temmuz akşamı bana gelen emri 5 dakika gibi bir kısa sürede reddettim. Bunu Türkiyede belki hiçbir komutan yapmadı. Hakkımda hiçbir somut delil yok. Ben telefonumda Bylock programı olduğu gerekçesi ile 24 gün nezarethanede bekletildim. Bu bilgi emniyet kaynaklarından gelen bir bilgiydi. Bu programı ne gördüm ne de kullandım. 15 Temmuzda yaptığım telefon görüşmeleri araştırılırsa masum olduğum kanıtlanacaktır. Bu FETÖcüler, onlarla mücadele ettiğim için beni kumpasa düşürdüler. FETÖ artıklarının Bizimle daha fazla uğraşmasın diye beni bu hale soktuğunu düşünüyorum. İfadelerini kullandı.

Sanık Güvenirin avukatının da savunma yapmasının ardından Mahkeme Başkanı Ferhan Acar, tutuklu sanıklardan Selim Baştürkün örgütün gizli haberleşme sistemi olan ByLock kayıtlarının mahkemeye ulaştığını söyledi.

Daha sonra davada tutuklu bulunan Ali Eke, Mahmut Yıldırım, Selim Baştürk ve tutuksuz sanıklar Ali Yetkinelçi, Hasan Uyanık, Ömer Okyay, Süleyman Numcuoğlu, Yüksel Kahraman ve Sudiye Baştürk savunmalarını yaptı.

Duruşmaya yarın devam edilecek.

 

- İddianameden

Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, eski Düzce İl Jandarma Komutanı Albay Bilal Güvenir ve 10 sanık hakkında terör örgütüne üye olmak suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Güncelleme Tarihi: 02 Ağustos 2017, 20:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER