Düzce'den dünya sinemalarına

Düzce'den dünya sinemalarına

Düzce'den dünya sinemalarına

Düzceli oyuncu Aydan Çakır, yönetmenliğini de yaptığı There is Efteni filmiyle sinemaseverlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Filmin aynı zamanda yönetmenliğini de yapacak olan Çakır, bu filmde Düzcenin doğal güzelliklerinin, aslında büyük bir film platosu olduğunu ve bu doğal platonun tüm Dünyaya gösterileceğini söyledi.
Düzceli tiyatro ve sinema oyuncusu Aydan Çakır yeni bir film projesi ile dünyaya açılmaya hazırlanıyor. Batuhan Yar, Gamze Pelin Gökçe, Nergis Odzak gibi oyuncuların başrol oynayacağı, senaryosunu Medyum Miraç Kaya ve Engin Kahyaya ait There is Efteni filmi için hazırlıklarını sürdüren Aydan Çakır, proje hakkında açıklamalarda bulundu. Aydan Çakır film ile ilgili olarak Onlar İstanbulun stresinden kurtulup huzur bulmak için yanı başlarında duran fakat pek kimsenin bilmediği birbirinden güzel doğa harikalarıyla dolu Üskübü/Konuralp gibi buram buram tarih kokan en az 3000 yıllık tarihe tanıklık eden Efteni Gölü ve çevresi merkez olmak üzere Samandere Şelalesi, Akçakoca Ceneviz Kalesi, Kuru Göl Kanyonu, Akçakoca Fakıllı Mağarası, Aktaş Şelalesi, Güzel Dere Şelalesi, Aydınpınar Şelalesi, Rafting Alanı Cumayeri Melen Çayı, Topuk Yaylası, Pürenli Yaylası, Oda Yeri Yaylası, Kardüz Yaylası gibi yerleri gezmeye dinlenmeye gitmişlerdi. Gördüler ki buralar aynı zaman da birçok sinema ve dizi filmlerine ev sahipliği yapacak potansiyele sahip olmanın ötesinde, mükemmel doğal platolarla dolu yerlerdi. Şimdiye dek yaşamadıkları kadar huzurlu günler yaşadılar. Ta ki define peşinde dolaşan kişilere rastlayıncaya kadar. Emsalsiz hazineler, gizli güçler tarafında korunuyordu. Sıkıntılı anlarında imdatlarına Medyum Mustafa Kaya yetişene kadar zor durumdaydılar. Senarist Engin Engin Kahya ve Mustafa Miraç Kayanın kaleminden Batuhan Yar ve Gamze Pelin Gökçe ve Nergis Odzak in Gerilime Dönüşen Tatillerinin hikayelerini sevgili Mesut Yar beyin de Mustafa karakteri ile projemize katılıp sevgili Batuhan Yar ile baba oğul yer alacakları 3.projeleri olmasını umut ediyoruz. Cihat Tutkun beyefendinin yapımcılığında yakında beyaz perde de There is Efteni, Efteni Gölü toprağın altında binlerce yıldır uyuyan ve başta arkeologların ve tarih meraklılarının gün yüzüne çıkarmasını bekleyen paha biçilmez eserlerin en kolay nasıl çıkarılabileceğini kağıda döken konunun uzmanı. Dünyanın her bir yerinden danışanı olan sevgili dostum medyum Mustafa Miraç Kaya ve Engin Kahya tarafından senaryolaştırılan There is Efteni filmi korkutarak bu tarihi eserler çıkarılırken korkmamayı öğretecek, gizli güçlerin kontrolünden nasıl kurtarılacağını gösterecek bir baş ucu eseri olma özelliği ile ilk olacak ayni zamanda tarih ve doğa güzellikleriyle benzersiz olan turizm acısından hala daha bakir Düzcemizin sinema ve dizi çekimleri için benzersiz doğal platolar olduğunu tüm dünyaya gösterecek. Yapımcılığı Düzce Kent Dergisi sahibi Cihat Tutkun önderliğinde beyaz perdeye aktarılacak diye konuştu.
70 Ülkede vizyona girecek
Aydan Çakır ayrıca; 37 Yıldır tiyatro 27 yıldır kamera önü hayatımda dizi ve sinema çalışmalarımda toplam da 150 civarı eserde görev aldım. Belki de bu alan da tekim. Bende güzel coğrafyamıza sanat alanında öyle bir eser vermeliyim ki vefamı göstermeliyim diye yıllardır düşünüyorken. Sevgili Cihat Tutkun dostumla coğrafyamızın turizm alanında bakir olduğunu adeta patlamaya hazır bir bomba durumunda olduğu kanaatine vardık. Merkezi Efteni Gölü ve çevresi olmak üzere tüm güzel alanları işleyerek tüm dünya turizmine ve sinema/dizi sektörüne coğrafyamızın doğal plato olduğunu duyurmak amaçlı There İs Efteni isimli gerilim macera filmi çekilmesine karar verdik ve en az 70 ülkede vizyona girecek dedi.

haber

Güncelleme Tarihi: 13 Haziran 2017, 14:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER