Düzceli gençlerin gönülleri Afrin'de...

Düzceli gençlerin gönülleri Afrin'de

Düzceli gençlerin gönülleri Afrin'de...

DÜZCE (İHA) – Düzcede vatani görevlerini yerine getirmek üzere yola çıkan asker adayları için yapılan duada Zeytin Dalı Harekatındaki askerler unutulmadı. Düzce Müftülüğü tarafından görevlendirilen imam Şaban Coşkun, Afrinde ÖSO birlikleriyle terör örgütü PYD ile savaşan Türk askerleri için dua etti.
Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından 11 gün önce başlatılan Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Türkiye genelinde binlerce vatandaş gönüllü askerlik başvurusu yaparken Türkiye genelinde 1998/1 dönem askerler de vatani görevini yapmak üzere birliklerinin yolunu tutmaya başladı. Düzceli gençler vatani görevlerini yapmak üzere birliklerine uğurlanırken, terminalde çocuklarını askere göndermek için gelen vatandaşlar için Düzce Müftülüğü de imam görevlendirerek Afrindeki askerlere de dua göndermesi sağlandı. Düzce Müftülüğü tarafından görevlendirilen imam Şaban Coşkun ise askerlere hitaben vatan sevgisini anlattığı konuşmasının ardından Afrinde ÖSO birlikleriyle terör örgütü PYD ile savaşan Türk askerleri için dua etti. İmam Coşkunun duasına ellerine aldıkları Türk Bayraklarıyla katılan 1998/1 tertipler Ramazan Uğurlu ve Volkan Yalçın, gururlu olduklarını, Afrinde harekata katılmak için dua ettiklerini de dile getirdiler.
Hatay İskenderuna giden 1998/1 tertip Ramazan Uğurlu, vatan için ülke için görev yapmaya gittiğini dile getirdi. Uğurlu, Düzce Yığılcalıyım. Askere gidiyorum. Hatay İskenderuna. Sınır bölgesine gidiyorum. Şu anda konuşmak çok zor. Çok mutluyum. Huzurluyum. Bu Vatan için Ülkemiz için elimden geldiğince Vatana hizmet edeceğim. Her şey Afrin için dedi.
Gönlünün Afrinden yana olduğunu fakat devletin kendisini Bilecikteki birliğe gönderdiğini dile getiren bir başka asker aday Volkan Yalçında gururlu olduğunu belirtti. Yalçın, Gönlüm Afrinden yana. Fakat Devletimiz bize Bilecik de bu borcu ödemeye hak kıldı. Biz oraya gidiyoruz şu anda. Bunun vermiş olduğu bir gurur var. Herkesin gittiği gibi. Bu bayrağın altında namusumuzu koruyacağız. Gerekirse orada kalmaya razıyız diye konuştu.
Oğlunu böyle bir dönemde askere gönderdiği için mutlu olduğunu dile getiren Baba İlhan Yalçın ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğana bu savaşı başlattığı için teşekkür etti. Baba Yalçın, Ne mutlu şöyle bir günde Allah bana böyle bir evlat nasip etti. Bende evladımı vatana emanet ediyorum. Türkiyenin her karışı bizim. Şöyle kutsal günde oğlumu askere göndermek vatan millet için gerekirse kendi canımızı da feda ederiz. O alçaklar hiçbir zaman istediklerine ulaşamayacaklar. Gerekirse kendimizi de feda ederiz. Allah bana oğlumu nasip etti. Bende vatana emanet ediyorum. Yüce Rabbim Afrindeki Türk askerlerimize, Türk milletimizin yar yardımcısı olsun. Türkiye çok zor günlerden geçiyor. İnşallah bu zor günlerin üstesinden başta Türk Milleti, Türk Askeri, Türk Devleti olarak geliriz. İnşallah biz canımızı da feda ederiz. Ama o alçaklara Türkiyeden asla verecek bir çakıl taşımız yok. Oğlumda feda olsun gerekirse kendimizi de feda ederiz. Bu vatan bizim, bu vatanı böldürmeyiz. Bu vatanı asla böldürmeyeceğiz. Yüce Rabbime hamdolsun ki bugün bana oğlumu askere göndermeye nasip etti. Şöyle bir günde bende onu Allaha, devlete, vatana, millete emanet ediyorum dedi.
Ardından arkadaşları tarafından omuzlara alınan 1998/1 tertipler en büyük asker bizim asker sloganları ile otobüslerine bindi.

haber

haber

haber

haber

Güncelleme Tarihi: 30 Ocak 2018, 18:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER