Ege Denizi'nde yaşanan deprem

Ege Denizi'nde yaşanan deprem

Ege Denizi'nde yaşanan deprem

Türkiye Mimarlar ve Mühendisler Odaları Birliği (TMMOB) Jeoloji Mühendisleri Odası Düzce Temsilcisi Kayhan Yıldırım, Ege Denizi açıklarında meydana gelen 6,3 büyüklüğündeki depremin Düzceye herhangi bir etkisinin beklenmediğini söyledi.

Yıldırım, yaptığı açıklamada, İzmir açıklarında meydana gelen ve İstanbulda hissedilen depremin herkesin aklına deprem olgusunu tekrar getirerek unutmamak, unutturmamak gerektiğini hatırlattığını söyledi.

Düzce ve çevresinin deprem bölgesi olduğunun altını çizen Yıldırım, şunları söyledi:

Bölgemizde yüzde 65 ihtimalle büyük ölçekli deprem olma olasılığı var. Deprem dünya için sıradan ancak bize göre olağanüstü bir hadisedir. Depremler her zaman olacaktır. Bize düşen ise can kaybı vermeden bu depremleri atlatmaktır. 1999 depreminden sonra inşaat mevzuatı değişmiştir. Depremde pasta olmuş diye tabir ettiğimiz binalar gördük. Yerin içine bir iki kat gömülen binalar gördük.

Yıldırım, 1999 depremi sonrasında ise yeni mevzuatla inşaatın her aşamasının kontrol edildiğini ifade ederek, şöyle devam etti:

Gelecek depremde tüm mimar ve mühendisler, yapı denetimi firmaları, müteahhitler, kalfalar, belediyeler inşaatın her aşamasındaki herkes büyük bir sınav verecektir. Deprem neticesinde illaki binalar hasar görecektir ancak önemli olan bina içinden canlı olarak çıkabilmektir.

Güncelleme Tarihi: 15 Haziran 2017, 13:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER