"Ekolojik Tarımda Solucan Gübresinin Önemi" paneli

"Ekolojik Tarımda Solucan Gübresinin Önemi" paneli

"Ekolojik Tarımda Solucan Gübresinin Önemi" paneli

DÜZCE - Düzcede Ekolojik Tarımda Solucan Gübresinin Önemi paneli düzenlendi.

Akçakoca Belediyesi Kent Konseyi tarafından gerçekleştirilen panele, alanında uzman biyolog ve çiftçiler katıldı.

Programda, bölgede uygulamaya geçirilmek amacıyla başlatılan proje kapsamında katılımcılara solucan gübresinin önemini anlatan sunum gerçekleştirildi.

Akçakoca Kent Konseyi Başkanı Adnan Yaman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgede tarımın desteklenmesi için akademisyenlerin de katıldığı toplantıda, solucan gübresinin bilimsel çerçevede ele alınacağını söyledi.

Çiftçileri gübreleme konusunda bilgilendirmek amacıyla panel düzenlediklerini anlatan Yaman, şöyle konuştu:

Kent Konseyi Tarımsal Kalkınma çalışma grubu olarak ekolojik tarımla ilgili çalışmaları halkımızla buluşturmak istedik. Karadenizin en önemli unsuru da bilindiği üzere fındık. Fındık tarımında kullandığımız gübrelerin önemi her seferinde akademisyenlerimiz tarafından açıklanıyor. Biz de bu yapılan çalışmalarını suni gübrelerle değil tamamen toprağa zarar vermeyen gübrelerin kullanılması için bilgilendirme yapıyoruz.

Yaman, Karadeniz Bölgesinde yaşanan yanlış gübrelemenin bertaraf edilmesinin istendiğini belirterek konunun bilimsel olarak açıklanması için çiftçileri davet ettiklerini ifade etti.

Biyolog Burak Kuş da solucan gübresinin kimyasal yapısının fındık için elverişli olduğunu vurgulayarak, Solucan gübresi sadece organik madde içeriği bakımından değil, mikroorganizmalar açısından da çok zengin bir gübredir. Bu gübre, toprakta kullanılan kimyasalların indirgenmesinde ve olayın tamamen ekolojik olarak sürdürülebilir bir tarım haline gelmesinde büyük rol oynuyor. diye konuştu.

Panel, fındık üreticilerinin soruları ile sona erdi.

haber

Güncelleme Tarihi: 24 Şubat 2018, 15:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER