Ekonomik kalkınmanın en önemli unsurlarından biri olan girişi

DÜ'de Global Girişimcilik Haftası

Ekonomik kalkınmanın en önemli unsurlarından biri olan girişi

DÜZCE - Düzce Üniversitesi (DÜ) ve Düzce Teknopark işbirliğiyle düzenlenen Global Girişimcilik Haftası etkinlikleri başladı.

Cumhuriyet Konferans Salonunda gerçekleştirilen açılış toplantısında konuşan Düzce Teknopark Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr. Özkan Şahin, girişimcilik alanında kendisinden söz ettiren uzmanları, öğrencilerle buluşturmak istediklerini söyledi.

Genç beyinlerde girişimcilik bilincini oluşturmak amacıyla Global Girişimcilik Haftası çalışmasını düzenlediklerini aktaran Şahin, şöyle konuştu:

Ekonomik kalkınmanın en önemli unsurlarından biri olan girişimcilik, yeni nesillerde aranan bir özellik oldu. Teknopark olarak biz de girişimciliği çok önemsiyoruz. Bu kapsamda çalışmalar yaparken iş bulan değil, iş kuran nesiller yetiştirmek birinci önceliğimiz oluyor. Geçen yıllarda fiziki sermaye ön plana çıkarken, gelişen teknoloji ve yüzyıl planlamasında beşeri sermaye faktörü olan insan önem kazandı. Bu girişimciliğin önem kazandığını ön plana çıkarıyor.

Etkinliklerin 4 gün süreceğini ifade eden Şahin, Burada üniversite öğrencilerimizle girişimcilerimizi buluşturuyoruz. Girişimciliğin çok zor olmadığını, istenirse herkesin bir girişimcilik hikayesi olabileceğini görmelerini istiyoruz. Haftanın sonunda, inşallah öğrencilerimiz de Benim de bir girişimcilik hikayem olsun diye çabalayacak. diye konuştu.

Açılış toplantısının ardından katılımcılara girişimcilik alanında sorular yöneltilerek, sorulara en hızlı cevap veren kişilere çeşitli hediyeler verildi.

Global Girişimcilik Haftası, DÜ Konuralp Kampüsündeki çeşitli etkinliklerle devam edecek.

Güncelleme Tarihi: 16 Kasım 2017, 11:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER