FETÖ davasında 2 sanığın yargılanmasına devam edildi

FETÖ davasında 2 sanığın yargılanmasına devam edildi

FETÖ davasında 2 sanığın yargılanmasına devam edildi

DÜZCE - Düzcede, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) üye olduğu iddiasıyla haklarında 2 ayrı dava açılan 2 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Düzce 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmalara, silahlı terör örgütüne üye olmak suçlamasıyla yargılanan tutuklu sanık Zehra Güllü Baş, tutuksuz sanık A.B.Y. ve taraf avukatları ile yakınları katıldı.

Tutuksuz sanık A.B.Y, önceki celsede yaptığı savunmayı tekrar ettiğini belirtti.

Türkçe Olimpiyatları hakkında yaptığı sosyal paylaşım ve sendika üyeliğinin kendisini mahkeme salonlarına kadar getirdiğini savunan A.B.Y, 2 çocuk annesiyim. Terörist değilim hiçbir zaman da onlarla birlikte bulunmadım. Onlara hiçbir zaman yardım etmedim, beraatimi talep ediyorum. diye konuştu.

Sanık avukatı da müvekkilinin beraat ve tahliyesini istedi.

Sanığın, silahlı terör örgütüne üye olmak suçlamasıyla yargılanmasına yer olmadığına kanaat getiren mahkeme heyeti, etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanan A.B.Yyi, silahlı terör örgütüne yardım etmek suçundan 1 yıl 4 ay 7 gün hapis cezasına çarptırdı.

- Tutuklu kadın sanığın davası

Aynı mahkemedeki diğer duruşmada savunma yapan tutuklu sanık Zehra Güllü Baş, terör örgütüyle bağlantısı olmadığını ve 17 aydır haksız yere tutuklu bulunduğunu ileri sürdü.

Rehber öğretmeniyken KHK ile ihraç edildiğini anlatan Baş, İhraç edildikten sonra memleketime gittim, Düzcedeki evimin arandığını duyunca kendim karakola gidip teslim oldum. İddianamede mahrem imam yapılanmasında olduğum yer alıyor, bunu kabul etmiyorum. 29 Eylül ve öncesi olarak suç tarihi belirlenmiş, ben o tarihlerde cezaevindeydim, bu durumdan dolayı suçsuzluğum bellidir. sözleriyle kendini savundu.

Sanık Baş, birçok ByLock kullanıcısının tutuksuz yargılandığını ifade ederek, Beni tahliye etmeniz sizin için çok fark etmese de benim için eder. Hayatım zorluklarla geçti ama hiç bu kadar zorlandığımı hatırlamıyorum. Bilmediğim terimler karşısında, sorduğunuz sorulara cevap dahi veremiyorum. ifadelerini kullandı.

Hasta olduğunu ve tedavisinin aksadığını iddia eden sanık, tahliye ve beraatini istedi.

Sanık avukatı da müvekkilinin sağlığı açısından tahliyesine karar verilmesini talep etti.

Verilen aranın ardından mahkeme heyeti, sanığın dosya kapsamındaki delilleri incelemesi için süre verilmesine ve tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.

 

Güncelleme Tarihi: 06 Mart 2018, 10:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER