FETÖ davasında karar çıktı

- Soruşturma kapsamında hakkında örgüt üyeliği suçlamasıyla dava açılan polis memuru, 3 yıl 6 ay 18 gün hapis cezasına çarptırıldı

FETÖ davasında karar çıktı

DÜZCE - Düzcede, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında hakkında örgüt üyeliği suçlamasıyla dava açılan polis memuruna 3 yıl 6 ay 18 gün hapis cezası verildi.

Düzce 2. Ağır Ceza Mahkemesinde yapılan duruşmaya, çıkarılan KHK ile açığa alınan polis memuru Yasin Yılmaz, avukatı ve yakınları katıldı.

Tutuklu sanık Yılmaz, savunmasında, örgütle bağlantısını 17-25 Aralık olaylarının ardından kopardığını öne sürdü.

16 aydır tutuklu bulunduğunu kaydeden Yılmaz, şunları söyledi:

Ağrıda görev yaptığım zamanlarda arkadaşlarımla birlikte cemaatin evinde kalıyorduk. Burada kimseyi yerme ya da ön plana çıkarma gibi sohbetler olmazdı. Okul çağındaki, yardıma muhtaç öğrencilere sadaka niyetiyle aylık 100-150 lira bağışta bulunuyordum. Bunu da Allah rızası için yapıyordum. 17-25 Aralık olaylarının ardından hemen cemaatten ayrıldım. Cemaat evinden çıkarak bekar evi açtım, arkadaşlarımla orada kalmaya başladım. Daha sonra da Düzceye tayin oldum.

Mahkeme Başkanı Ferhan Acarın, Mesleğe nasıl girdin? sorusu üzerine Yılmaz, Torpil ya da bir katkı olmadı. İstediğim üniversite ve bölümü kazanamayınca dershanedeki hocalar beni polisliğe yönlendirdi. diye cevapladı.

Mahkeme heyeti karar için duruşmaya ara verdi.

Aranın ardından kararını açıklayan heyet, etkin pişmanlık hükümleri kapsamında sanığın, Terör örgütüne üye olmak suçundan, 3 yıl 6 ay 18 gün hapis cezası ile cezalandırılmasına, tutuklu kaldığı süre göz önünde bulundurularak tahliyesine karar verdi.

 

Güncelleme Tarihi: 01 Aralık 2017, 15:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER