FETÖ'den yargılanan çifte 7 yıl 6'şar ay hapis cezası

FETÖ'den yargılanan çifte 7 yıl 6'şar ay hapis cezası

FETÖ'den yargılanan çifte 7 yıl 6'şar ay hapis cezası

DÜZCE - Düzcede Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin davada yargılanan 3 sanık, silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan 7 yıl 6şar ay hapis cezasına çarptırıldı.

Düzce 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, KHK ile mesleklerinden ihraç edilen eski Çilimli İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Özkan Kocagöz, İlçe Emniyet Amiri Efrahim Acaboğa ve komiser yardımcısı Bayram Gökhan Şen ile avukatları katıldı.

Mahkeme başkanı, tutuklu sanık Özkan Kocagöz hakkında, Ağrıda yargılanan üsteğmen A.Anın Kocagöz birlikte çalıştığımız dönemde sohbetlere katılırdı beyanının bulunduğunu söyledi.

Bunun üzerine savunma yapması istenen Kocagöz, şunları kaydetti:

Bu beyanları kabul etmiyorum. Harp Okulundan 2008de mezun oldum. Bu kişiyle aynı sınıftaydık. Sima olarak tanırdım, herhangi bir yakınlığımız ya da samimiyetimiz yoktur. Bunları neden söylemiş bilmiyorum ama bu sözler, etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak için söylenmiş sözlerdir.

Darbe gecesi Çilimli ilçesinde meydana gelen olayların sorulması üzerine Kocagöz, Emrimde olan askeri Vatandaşlar tarafından ters tepki yapmasın diye araçla birlikte alaya gönderdim. O akşam kaymakamla birlikte hareket ettim. Darbeye teşebbüs edecek olan kişi orada AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı ile çay-sigara muhabbeti yapar mı? diye konuştu.

Kocagöz, 4 sayfalık yazılı savunmasını da mahkemeye sundu.

 

- Birisi Sohbete geldi desin, tüm suçlamaları kabul edeceğim

Tutuklu sanık Efrahim Acaboğa ise darbe gecesi 05.12de gözaltına alındığını belirterek, Türkiyede darbe gecesi ilk gözaltına alınan benim herhalde. En uzun süre tutuklu kalan da benim. Benden fazla tutuklu bulunan kimse yok diye düşünüyorum. Darbe akşamından itibaren tutuklu yargılanıyorum. dedi.

Siirtte görev yaptığı sırada, cemaat olarak bilinen FETÖ ile mücadele ettiğini ve bunun örneklerinin olduğunu savunan Acaboğa, şöyle konuştu:

O yıllarda cemaatin dershane müdürüne ihaleye fesat karıştırmaktan dolayı işlem yaptım. Onlar benimle uğraştı, ben de onlarla uğraştım. Bu örgüte üye olsam böyle bir şey yapar mıyım? FETÖ meraklısı olsaydım, 2009 yılında araba aldım, araba almaz bu parayı talimat üzere Bank Asyaya yatırırdım. Düzcede ya da çalıştığım diğer illerde benim için birisi Sohbete geldi desin, tüm suçlamaları kabul edeceğim. 22 aydır tutukluyum, aleyhimde hiçbir delil yok. FETÖ yüzünden mesleğimden edildim. Tahliyemi talep ediyorum.

Diğer tutuklu sanık Bayram Gökhan Şen ise, emniyetin kendisi hakkında hazırladığı raporda hataların olduğunu öne sürdü.

Mahkeme heyeti, sanığın cep telefonuna ait ByLock tespit tutanağının dosyaya geldiğini ve gkhnl1071 ismi ile sisteme giriş yaptığının tespit edildiğini aktardı.

Şen, tutanağı kabul etmediğini belirterek, Değerlendirme yapılan telefon numarası bana ait değil. Kabul etmiyorum. Bir yanlışlık var. Diyeceklerim bundan ibaret. Tahliyemi ve beraatımı talep ediyorum. ifadelerini kullandı.

Sanık avukatları da, müvekkillerinin 15 Temmuz gecesinde espri mahiyetindeki konuşmalarının suç delili sayılmamasını talep ederek tahliye talebinde bulundu.

Esas hakkında mütalaasını açıklayan Cumhuriyet savcısı, sanıkların anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs suçundan beraatını, terör örgütü üyeliği suçundan ise hapis cezası ile cezalandırılmalarını istedi.

Mahkeme heyeti, sanıkların anayasal düzeni ihlal suçundan beraatına, terör örgütüne üye olmak suçundan ise 7 yıl 6şar ay hapis cezasına çarptırılmasına hükmetti.

Heyet, sanıkların tutukluluk halinin devamını kararlaştırdı.

 

- İddianameden

Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan 55 sayfalık iddianamede, mesleklerinden ihraç edilen dönemin Çilimli İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Özkan Kocagözün 15 Temmuz gecesi Çilimli İlçe Emniyet Müdürlüğündeki girişime ilişkin konuşmaları, İlçe Emniyet Amiri Efrahim Acaboğa ve komiser yardımcısı Bayram Gökhan Şenin de nöbet tutmakla görevli polis memurlarından silahları toplatması yer alıyor.

İddianamede, sanıklar hakkında Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs, terör örgütüne üye olmak suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor.

Güncelleme Tarihi: 26 Nisan 2018, 16:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER