Fetö'nün Düzce'daki "çatı yapılanması" davası

Fetö'nün Düzce'daki "çatı yapılanması" davası

Fetö'nün Düzce'daki "çatı yapılanması" davası

Düzcede, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasının (FETÖ/PDY) çatı yapılanmasına ilişkin soruşturma kapsamında, haklarında dava açılan 27si tutuklu 77 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Düzce 2. Ağır Ceza Mahkemesince özel olarak hazırlanan salonda görülen duruşmaya, silahlı terör örgütüne üye olmak ve silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek ile suçlanan tutuklu ve bazı tutuksuz sanıklar ile avukatları ve yakınları katıldı.

Davanın 2. celsesinde mahkeme heyeti, bazı tutuklu sanıklar hakkında ifade veren 17 gizli tanığın ifadesini okuttu.

MAHİR2016 kod isimli gizli tanığın, İlde açılacak olan yurt isimleri Pensilvanyadan gelirdi. Fetullah Gülenin önerdiği isim, açılacak olan yurda verilirdi. Hatta örgüt üyelerinin çocuklarına iki isim koyulurdu, birinci isim aile bireylerinin istediği, ikinci isim Fetullah Gülenin istediği isim olurdu. şeklinde ifade verdiği belirtildi.

Diğer gizli tanık DUZCE813481in de, Yurtlarda yapılan toplantılardan sonra iş adamları bir odaya çekilirdi, bu iş adamlarından gaza getirme usulü ile kurban bağışı alınırdı. Hatta açık arttırma gibi kurban fiyatı belirlenirdi. Konu açılınca cemaatin içinden birisi iş adamlarını gaza getirmek için yüksek fiyatlar söylerdi, kendisi bu söylediği parayı verir miydi, bilmiyoruz. şeklindeki ifadesi okundu.

Daha sonra savunma yapan tutuklu sanık Abdullah Kayaalp, hakkındaki suçlamaları kabul etmedi.

Kayaalp, dosyaya yeni eklenen ByLock tespit tutanağını da kabul etmediğini belirterek, Gizli tanık ve tanıkların ifadelerini kabul etmiyorum. Kişilerin bu söylemlerine katılmıyorum. Kişiler hep afaki konuşmuş, bunlar delil olarak dosyaya koyulmamalıdır. ifadesini kullandı.

Diğer tutuklu sanık Hacı Mustafa Nizamoğlu ise gizli tanık MAHİR2016yı tanıdığını iddia etti. Gizli tanık beyanları ile ilgili biraz düşündüğünü aktaran Nizamoğlu, şunları kaydetti:

Ben bu MAHİR2016yı tanıyorum. Benim iş yerime gelerek bilgisayar ve yazıcı satın aldı, parasını vermedi. O dönemden husumet olacağını düşünüyorum. Kendisini kurtarma adına iftirada bulunuyor. Söyledikleri, üçüncü kişinin olmadığı, duymadığı şeylerdir.

Nizamoğlu, eşi ile tanışıp anlaştıktan sonra evlendiğini belirterek, Biz ikimiz de üniversite mezunuyuz. Eşimle görüştük, konuştuk, anlaştık daha sonra da evlendik. Öyle iddianamede yazdığı şekilde Katolog evliliği yapmadık. İkimiz de üniversite mezunu insanlarız, böyle bir şey olur mu? Artık insanlar sosyal medyadan tanışarak evleniyor, biz görüşüp uzun süre sonra evlendik. Öyle saçmalık olmaz. şeklinde savunma yaptı.

Heyet, diğer tutuklu ve tutuksuz sanıkların da ifadesini alarak, duruşmaya yarına kadar ara verdi.

- İddianameden

Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, FETÖ/PDYnin ildeki çatı yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında, haklarında dava açılan 18i firari 77 sanığın, silahlı terör örgütüne üye olmak ve terör örgütü kurmak ve yönetmek suçlamalarıyla 5 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor.

Güncelleme Tarihi: 29 Mayıs 2018, 15:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER