FETÖ'nün 'İş Adamları Yapılanması' Davasına Devam Edildi

- FETÖ ile bağlantısı olduğu tespit edilerek KHK ile kapatılan DÜSİAD'ın yönetici ve üyelerinin aralarında bulunduğu 19 tutuksuz sanığın yargılandığı davada cumhuriyet savcısı esas hakkındaki mütalaasını sundu

FETÖ'nün 'İş Adamları Yapılanması' Davasına Devam Edildi

- Düzcede, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile bağlantısı olduğu tespit edilerek KHK ile kapatılan Düzceli Sanayici ve İşadamları Derneği (DÜSİAD) yönetici ve üyelerinin aralarında bulunduğu 19 tutuksuz sanığın yargılandığı davaya devam edildi.

Düzce 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz sanıklar, avukatları ve yakınları katıldı.

Mahkeme başkanı, sanıkların elektronik cihazlarının imaj raporlarının mahkemeye ulaştığını bildirdi.

Tutuksuz sanık E.Ynin cep telefonunda, Eagle programının kullanıldığı ve FETÖye müzahir bir yurt önünde çekilen fotoğraf ile maklube fotoğrafının bulunduğunun ifade edilmesi üzerine sanık, Bu Eagle programını kullanmadım. O hatıra fotoğrafı da İzmire geziye gittiğimizde çekilen fotoğraftır. diye konuştu.

Diğer tutuksuz sanık H.Dnin telefon imaj raporunda, 15 Temmuz gecesi Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müşaviri Murat Yıldızla bakanlık bünyesinde görev yapan bir başka FETÖcü arasında geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eski Bakan Faruk Çelike ilişkin infaz yazışmasının ekran fotoğrafının bulunduğu belirtildi.

H.D, telefonunda bulunan fotoğrafın kendisiyle alakası olmadığını aktararak, şunları söyledi:

Ben esnafım, hakim, savcı ya da bu gibi kişileri tanımam. Düzeltilmesini istiyorum. Böyle bir şey varsa beni burada idam edin.

Bunun üzerine Mahkeme Başkanı sanığa, Ajitasyon yapma. Durumu anlatıyoruz burada sana, savunmanı yap. dedi.

Diğer tutuksuz sanık İ.T, telefonunda tespit edilen Eagle, Kakao Talk ve Coco isimli programları yurt dışına çıktığı süre zarfından ailesiyle iletişim kurmak için telefonuna yüklediğini savundu.

Diğer tutuksuz sanıklardan da savunmalarını alan heyet, mahkemeye ara verdi.

Aranın ardından cumhuriyet savcısı, 6 sanığın silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan, 13 sanığın ise suç vasfının değişmesi ile silahlı terör örgütüne yardım suçundan yargılanmasını talep etti.

Sanık ve avukatları, mütalaaya iştirak etmediklerini belirterek ayrıntılı savunma için mahkemeden süre talep etti.

Heyet, sanık ve sanık müvekkillerinin süre talebini kabul ederek duruşmayı 5 Hazirana erteledi.

- İddianameden

Düzce Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, DÜSİAD çatısı altında örgüt faaliyetleri yürütüldüğüne yer veriliyor.

İddianamede, 19 sanık hakkında silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan beşer yıldan on beşer yıla kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor.

Güncelleme Tarihi: 25 Mayıs 2018, 12:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER