Fındığın sorunlarına çözüm aranacak

Fındığın sorunlarına çözüm aranacak

Fındığın sorunlarına çözüm aranacak

Düzcede Büyük Fındık Çözüm Çalıştayı düzenlenecek. Marmara Sanayici ve İşadamları Derneği (MARSİAD) ile Düzce Ziraat Odası tarafından ortak organize edilen çalıştayda fındığın tüm sorunlara masaya yatırılacak.
Düzce Ziraat Odasını ziyaret eden MARSİAD Genel Başkanı Bahri Odabaş, fındık ürünleri üreten girişimcilerin devlet tarafından desteklenmesi halinde fiyat sorununun da ortadan kalkacağını iddia etti.
Ziraat Odası Başkanı Ramazan Öztürk ise fındıkla ilgili söyleyecek sözü, açıklayacak fikir ve projesi olan herkesi çalıştaya katılmaya davet ettiklerini vurguladı.
Çalıştay ile ilgili bilgi veren Öztürk 50 yıllık fındık problemini çözmek, milli ürünümüz fındıktan 50 milyar dolar kazanmak ve 2 milyon işsizimize iş imkanı sağlamak için Düzce Ziraat Odası - MARSİAD işbirliği ile Büyük Fındık Çözüm Çalıştayını Düzcede 14 Temmuz 2017 Cuma günü saat 09.00 - 18.00 arası Düzce Kültür Merkezinde gerçekleştireceğiz dedi.
Çalıştaya katılan misafirlerimize fındık çorbası, fındıklı pide ve fındıklı baklava ikram edileceğini belirten Öztürk şöyle devam etti: Çalıştaya Ordu, Giresun, Trabzon, Zonguldak, Düzce, Sakarya ve Kocaelide eğitim veren üniversiteleri, Ziraat Odalarını, fındık üreticilerini muhtarları, Sivil Toplum Kuruluşlarını, valileri, belediye başkanlarını, milletvekillerini, siyasi parti başkanlarını, siyasi partilerin genel başkanlarını, Tarım Bakanı, Başbakan, Cumhurbaşkanı ve özellikle fındıktan katma değerli ürün üretip pazarlayan girişimci ve firmaları, ayrıca fındığın atıklarının geri dönüşümünden biyogaz, enerji, ürün ve organik gübre üreten kişi ve kurumları davet ediyoruz. Ülkeyi yönetenlerle sağlıklı iletişim, diyalog ve işbirliğini hayata geçirdiğimiz takdirde fındıktan 50 milyar dolar kazancın dışında büyük çapta hayvancılıktan ve tarımdan da ek gelir elde edilerek et ve tarım ürünleri ithalatından kurtulduğumuz gibi doğal et fiyatları da 15 TLyi geçmeyecektir. Çalıştaya katılan misafirlerimize öğe yemeğinde MARSİAD tarafından fındık çorbası, fındıklı pide ve fındıklı baklava ikram edilecektir. Fındıkla ilgili söyleyecek sözü, açıklayacak fikir ve projesi olan herkesi çalıştaya katılmaya davet ediyoruz.
MARSİAD Genel Başkanı Bahri Odabaş ise fındık ile üretim yapan girişimcilerin devlet tarafından desteklenmesi halinde fiyat sorununun da ortadan kalkacağını kaydederek Fındığı katma değerli ürüne dönüştürüp dünya pazarına hakim olmadığımız sürece sorun çözülmez. MARSİAD olarak yaklaşık 10 yıldır ARGE çalışması yapıyoruz. İddia ediyorum, biz fındık sorununu çözdük. Bir tek devlet desteğimiz eksik. Kabuklu fındığı 15 liradan almayı taahhüt eden girişimcilere devlet faizsiz kredi versin. Avrupalı firmaların rakibi yok. Dolayısıyla fındık fiyatımıza müdahale edebiliyorlar. Devletinden bundan büyük bir karı olur. Girişimcinin vergisiyle devlet kazanır. Ayrıca fındığını 15 liradan satan vatandaş parasını burada harcayacağı için piyasa hareketlenir. Cumhurbaşkanımız bizi bir kez dinlesin diye konuştu.

haber

Güncelleme Tarihi: 12 Haziran 2017, 11:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER