Hekimliğe ilk adım!

Hekimliğe ilk adım!

Hekimliğe ilk adım!

Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından düzenlenen 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Önlük Giydirme Töreni, Cumhuriyet Konferans Salonunda gerçekleştirildi.
Beyaz önlük giyme programının açılışında konuşan Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Safinaz Ataoğlu, toplumların ve insanların sağlığını koruyan hekimlerin, kutsal ve zor bir görevi üstlendiklerini belirterek sözlerine başladı. Hekimlerin görevlerinin sadece hastaları tedavi etmek olmadığını dile getiren Prof. Dr. Ataoğlu, toplum sağlığı ve koruyucu hekimlik alanlarında da önemli sorumlulukları bulunduğunu ifade etti.
Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesinin; insanlığa hizmet eden, hastalara ve çevresine saygılı, anlayışlı, tıbbi etik değerlere bağlı hekimler yetiştirmeyi amaç edindiğini söyleyen Ataoğlu, Fakültenin yeterli fiziki koşullara, eğitim araç gereçlerine ve nitelikli akademik kadroya sahip olduğunu sözlerine ekledi.
Öğrencilerin yetiştirilmesinde büyük emek gösterdikleri için ailelere de teşekkür eden Prof. Dr. Safinaz Ataoğlu, öğrencilerin iyi bir hekim ve iyi bir insan olabilmeleri için ellerinden gelen her türlü çabayı göstereceklerini vurguladı. Tıp Fakültesi öğrencilerinin beyaz önlüklerini giyerek hekimlik mesleğine ilk adımı atacaklarına işaret eden Prof. Dr. Ataoğlu, Hekimlikle özdeşleşmiş olan beyaz önlük, dürüstlüğün, aydınlığın ve saflığın simgesidir. Önlüklerinizi sizlere bembeyaz giydiriyoruz. Sizin de tüm yaşamınız boyunca önlüklerinize leke sürdürmeyeceğinize inanıyor, önünüzdeki uzun eğitim sürecinde başarılar diliyorum şeklinde konuştu.
Tıp Fakültesi olarak akreditasyona başvurduklarını da belirten Prof. Dr. Safinaz Ataoğlu, destek ve katkıları için Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakara teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.
Programda bir konuşma gerçekleştiren Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, 32 bin öğrencilerinin arasına katılan Tıp Fakültesi öğrencilerinin beyaz önlüklerini giyecek olmalarından dolayı mutlu olduklarını ifade etti. Çok önemli bir meslek olan hekimliğin gönül verilerek yapılması gerektiğini dile getiren Rektör Çakar, hekimlerin en önemli paydaşının insan olduğuna dikkat çekti. Hekimlik mesleğinin insana mutluluk getirdiği kadar sorumluluk da yüklediğinin altını çizen Prof. Dr. Çakar, öğrencilerin sahip olduğu tüm değerleri insanlığın faydasına kullanacaklarından şüphesinin olmadığına vurgu yaptı.
Eğitime başlayan öğrencileri 6 yılın sonunda yeni hayatlarına uğurlayacaklarını söyleyen Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, sürekli büyüyen ve gelişen Düzce Üniversitesinin bu süre zarfında daha iyi noktalara yükseleceği değerlendirmesinde bulundu. Düzcenin yaşanılabilir ve güvenli bir şehir olduğunu dillendiren Prof. Dr. Çakar, çocuklarını Düzce Üniversitesine emanet ettikleri için ailelere teşekkür ederek sözlerini noktaladı.
Açılış konuşmalarının sonrasında önlük giydirme törenine geçildi. Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İdris Şahin, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Safinaz Ataoğlu, Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Öner Abidin Balbay ve öğretim üyelerinin elinden beyaz önlüklerini giyen Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri, hekimlik mesleğine ilk adımı atacak olmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşadılar.

haber

haber

Güncelleme Tarihi: 06 Kasım 2017, 09:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER