İHH'dan Afrin bölgesindeki mağdurlara yardım

İHH'dan Afrin bölgesindeki mağdurlara yardım

İHH'dan Afrin bölgesindeki mağdurlara yardım

DÜZCE - Düzce (İHH) İnsani Yardım Vakfı yöneticileri, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Zeytin Dalı Harekatı ile teröristlerden temizlediği Afrin bölgesindeki vatandaşlara ulaştırılmak üzere yardım kampanyası başlattı.

İstanbul Caddesinde kurulan stantta, Afrin bölgesinde TSK ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) tarafından teröristlerden temizlenen köylerdeki vatandaşlar için gıda, barınma ve giyim yardımı toplanıyor.

İHH yetkilileri, sivil toplum kuruluşları ile bölgede mücadele eden Mehmetçiğe ulaştırılmak üzere fındık toplamak için de çalışma yapıyor.

İHH İnsani Yardım Vakfı Düzce Şube Başkanı Osman Altundal, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerinin Afrinde bir harekat sürdürdüğünü söyledi.

Afrin bölgesinde devam eden Zeytin Dalı Harekatını an be an takip ettiklerini ifade eden Altundal, şunlar kaydetti:

Şu an Afrin bölgesinde TSKnın teröristlerden kurtarmış olduğu köylerde yardım çalışmalarımız devam ediyor. İHH ekipleri, o bölgedeki ihtiyaç sahiplerine ulaşıyor. Buradan giden gıda ve barınma yardımlarında bulunuyor. Biz de burada topladığımız yardımları, Reyhanlıda bulunan lojistik merkezimize gönderiyoruz. Ekiplerimiz, Afrine yakın olan bu merkezden bire bir yardımları kardeşlerimize ulaştırıyor.

Düzceden başlayan bu kampanya ile tüm Türkiyeye ulaşmak istediklerini aktaran Altundal, TSKnın temizlediği Afrin bölgesindeki savaş mağdurları için, özellikle yeni olmasına dikkat ederek, giyim, bot, mont, çadır ve battaniye gibi yardımları ulaştırmak için stantlarımıza davet ediyoruz. dedi.

- İHH, TSKnin kurtardığı bölgede çalışıyor

Altundal, İHH ekiplerinin, Afrin bölgesinde ilerleyen TSKnın izni ile çalıştığını vurgulayarak, Arkadaşlarımız şu an şanlı ordumuzun kurtarmış olduğu bölgelere rahatlıkla girip çıkabiliyor. Harekat öncesinde de bölgede çalışma yapıyorlardı. İHH, TSKnın kurtardığı bölgede çalışıyor, desteğimiz her zaman devam ediyor. şeklinde konuştu.

- Mehmetçiğe fındık ikramı

Altundal, Zeytin Dalı Harekatında kahramanca mücadele eden Mehmetçiğe fındık göndermek istediklerini anlattı.

İl genelindeki Sivil Toplum Kuruluşları ile birlikte çalışma yaptıklarını belirten Altundal, şunları kaydetti:

Bölgede mücadele veren ve bizi gururlandıran askerlerimize ikram olarak fındık göndermek istiyoruz. Düzce fındık bölgesidir. Buradan vatandaşlarımız bize ulaştırdığı fındıkları, inşallah askerlerimize çerez olarak ulaştıracağız. Vatandaşlarımızdan bu yönde yardımlarını bekliyoruz.

haber

haber

haber

Güncelleme Tarihi: 31 Ocak 2018, 15:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER