"Kadın erkek hep birlikte güzel yaşamak durumundayız."

"Kadın erkek hep birlikte güzel yaşamak durumundayız."

"Kadın erkek hep birlikte güzel yaşamak durumundayız."

Düzce Valisi Zülkif Dağlı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla huzurevi sakinleri ile kahvaltıda bir araya geldi.

Kalıcı Konutlar Hilmi Çilingir Huzurevinde yaşayan yaklaşık 50 kadın ile kahvaltıda bir araya gelen Dağlı, yaptığı açıklamada, kadınların bir gün değil her gün hatırlanması gerektiğini söyledi.

Kadın erkek hep birlikte güzel yaşamak durumundayız. diyen Dağlı, şöyle konuştu:

Son zamanlarda özellikle kadına ve kız çocuklarına yönelik şiddet olaylarında artış yaşanıyor. Bununla ilgili duyarlılığı arttırmak ve toplum olarak, dünya insanları olarak kendimize çeki düzen verip, Biz nereye gidiyoruz, ne yapıyoruz? şeklinde aynaya bakarak bir değerlendirme yapmamız gerekiyor. Aksi takdirde insanlığı gidişatı çok da iyiye değil. Kadına şiddet konusunda ülkemizde çok önemli bir yol alındı fakat biz yine de yeterli olmadığını görüyoruz. Bunun için eğitimin önemi ön plana çıkıyor.

Ülke genelinde okuma yazma seferberliği ilan edildiğini anımsatan Dağlı, Sayın Cumhurbaşkanımız ve eşi Emine Hanım himayelerinde yeni bir okuma yazma kampanyamız başladı. Bu manada, il genelinde 10 bin vatandaşımızın okuma yazma bilmediğini tespit ettik. Bu yönde çalışmalara başladık. Okuma yazma bilmeyenlerin çoğunluğunu kadınlar oluşturuyor. Kadınlarımızdan başlamak üzere eğitimlerimizi hızlı bir şekilde yapıyoruz. En hızlı şekilde bu 10 bin kişinin okur yazar olması için mücadele edeceğiz. diye konuştu.

Programa katılan kadınlar da Vali Dağlıya teşekkür etti.

Güncelleme Tarihi: 08 Mart 2018, 09:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER