Kan bağışına Düzcelilerden yoğun ilgi

Kan bağışına Düzcelilerden yoğun ilgi

Kan bağışına Düzcelilerden yoğun ilgi

Düzce Kızılay Kan Merkezi Büyük cami önünde kurduğu çadırda kan bağışlarını kabul etti. Kan bağışına Düzcelilerin duyarlı olduğu gözlenirken, Kan bağışı yaparak umut olup, hayat kurtarmayı isteyen vatandaşlar herkesi bu duyarlılığa davet ettiler.
Düzce Büyük Cami önünde kurulan bağış çadırında da iki gün boyunca duyalı Düzcelilerin bağışları kabul edildi. Kan Merkezi görevlisi Dr. Fatih Sezer, kampanya ve kan bağışının önemi hakkında açıklamalarda bulundu.
Sezer haftanın en az 5 günü Düzcenin farklı yerlerinde kan bağışı standı açtıklarını belirterek Vatandaşlarımıza bulunacağımı yerler mesaj ile bildirmekteyiz. Kullandığımız ürünler tek kullanımlık. İşlemler profesyonel eğitim almış görevliler tarafından yapılmaktadır. Kan alımından bitimine kadar her şey steril bir şekilde sağlanmaktadır. Kan toplama alanları, Kızılay merkezlerimizden daha verimli oluyor. Vatandaşlarımızın ve çevre esnafların ilgisi kurulduğumuz yere göre değişiklik gösterebiliyor. Biz sahada vatandaşların öğle molası, iş çıkışı gibi uygun olduğu saatlerde bulunmaya çalışıyoruz. Bazen gece yarılarına kadar beklediğimiz oluyor. Burada aldığımız kanlar merkeze gidiyor. Kızılay merkezlerinden de istedikleri ve uygun oldukları saatlerde bağışta bulunabilirler dedi.
Kan vermek için 18 yaşından büyük ve 50 kilodan fazla olmak gerektiğini söyleyen Sezer, Düzce halkının bağış konusunda duyarlı olduğunu belirterek Kronik bir rahatsızlıkların bulunmaması, son 1 yıl içerisinde ameliyat veya endoskopi geçirmemiş olmaları akıllarında olabilir. Zaten işlem öncesi sorgulama formlarında ayrıntılı sorular var. Onlar üzerinden yeniden sorgulama yapabiliyoruz. Genellikle genç arkadaşlarımızda iğne ile ilgili bir korku bulunmakta. Onlara kan ürününün sentetik olarak üretilemediğini, hastanelerde bekleyen insanların tamamen bağışçılardan fayda gördüğünü hatırlatma isterim. Genç arkadaşlarda bulunan bu iğne korkusu, diğer taraftaki insanların can korkusu ile karşılaştırılamaz. Zaten kendileri bağışlarını yaptıktan sonra korkacak bir şey olmadığını da görüyorlar. Düzce halkı kan bağışında duyarlı. Bu duyarlılıklarını kaybetmemelerini diliyorum. Kendilerini sahada ve merkezde beklemekteyiz şeklinde konuştu.
Kan bağışında bulunarak bir hayat kurtarmanın bilincinde olan vatandaşlardan İsmail Ateş, Ben Bursalıyım. Orada birkaç defa verdim. Cami çıkışında görünce buradaki vatandaşlara ve hemşerilerimize de vermek istedim. Ben özel olarak vermeye birkaç defa gittim. Bursada çok yaygın olarak bu alanlar kuruluyor. Bende her 3 ayda bir denk geldikçe kan bağışında bulunuyorum. Kan vermekten korkmasınlar. Bende çok korkuyorum ama kafayı çevirdikten sonra bir şey olmuyor. Bir anlık sinek ısırığı gibi bir şey, vatanımızı milletimize katkısı çok büyük, herkese tavsiye ederim dedi.
İlyas Yılmaz ise Özel olarak her 3 ayda bir kan veriyorum. Genellikle Kızılay kan merkezine giderek bağışta bulunuyorum. Hiç korkmasınlar gelsinler bir kere verdikten sonra devamı gelir şeklinde konuştu.
Muammer SelçuktaKızılayın kısa mesajlarını takip ederek devamlı kan veriyorum. Bu 5. bağışım oldu. Kan vermekten korkanlara bir şey diyemem. Verirlerse kendi sağlıkları açısından iyi olur. Kan vermek iyidir hayat kurtarır ifadelerinde bulundu.

haber

haber

Güncelleme Tarihi: 23 Eylül 2017, 09:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER