Katılımcı süreç tasarım çalışması düzenlendi

Katılımcı süreç tasarım çalışması düzenlendi

Katılımcı süreç tasarım çalışması düzenlendi

Düzce Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi ve TÜBİTAKın ortaklaşa yürüttüğü Mekansal Risklerin Yönetiminde Ekolojik Planlama Odaklı Katılımcı Planlama Modelinin Geliştirilmesi başlıklı çalıştay, Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi.
Bu yıl 3üncüsü düzenlenen Katılımcı Süreç Tasarım Çalışmasındaki amacın, her kurumdan temsilcilerin olduğu bu toplantılarda alınacak kararların, bir rapor haline getirilerek, bu raporların gerekli mercilere sunulması olduğunu belirten konuşmacılar, Düzcede katılımcı süreç içerisinde mekansal risklerin verilerinin toplanarak haritaların oluşturulmasını istediklerini ifade ettiler.
Yerleşim yeri ve doğal alanların ekolojik ve doğal risk haritalarının çıkarılması için çalışmalarını sürdüren bilim insanları, plan hazırlama sürecinde tüm kesimlerden katılım sağlayarak herkesin görüşünü almak istediklerinin altını çizdiler.
Katılımcılara TÜBİTAK115K475-Mekansal Risklerin Yönetiminde Ekolojik Planlama Odaklı Katılımcı Planlama Modelinin Geliştirilmesi başlıklı anket çalışması da yapan proje ekibi, çalıştay ile elde edilecek verilerin rapor haline getirileceğini söylediler. Programın son oturumunda katılımcılardan gelen fikirleri de değerlendiren proje ekibi, çalıştaya katkı veren herkese teşekkür ederek programı sonlandırdı.
Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümünden; Bölüm Başkanı Prof. Dr. Osman Uzun, Dr. Öğr. Üyesi Pınar Köylü, Dr. Öğr. Üyesi Elif Kutay Karaçor ve İstanbul Teknik Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlaması Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Azime Tezerin sunum yaptığı programa öğretim elemanları, öğrenciler ile Düzce ili ve ilçelerindeki kamu kurumlarının temsilcileri katılım sağladı.

Güncelleme Tarihi: 27 Nisan 2018, 09:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER