Kentsel dönüşüm semineri gerçekleştirildi...

Kentsel dönüşüm semineri gerçekleştirildi

Kentsel dönüşüm semineri gerçekleştirildi...

Düzce Baro Başkanı Av. Azade Ayın girişimleriyle Türkiyenin dört bir yanında gerçekleştirilen Kentsel Dönüşüm konusunda Türkiye Barolar Birliği tarafından başlatılan çalışma kapsamında, sorunlar, çözümler ve pratik bilgilerle ilgili Düzcede eğitim semineri verildi.
Kentteki bir otelin konferans salonunda düzenlenen seminere konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Zehreddin Arslan, Av. Ali Rıza İlgezdi ve Av. Şeref Kısacık, kamulaştırma, kamulaştırmaya karşı başvuru ve davalar, kentsel dönüşümün şartlarıyla ilgili Düzce ve ilçe belediyeleri imar kurullarında çalışan yetkililerle avukatlara bilgiler aktardı.
Düzce Baro Başkanı Azade Ay, seminerin açılışında yaptığı konuşmada, bireylerin hak ve hürriyetlerini ne derece korunuyorsa o derece demokrasiden bahsetmenin mümkün olduğunu belirterek, Mülkiyet hakkı anayasamızca da korunma altına alınmış temel hak ve hürriyetlerden biridir. Kamulaştırma ise bu hakkın temelini ilgilendirdiğinden özel bir düzenlemedir. Bunun için önemli olması bakımından bu konu hakkında bir seminere ihtiyaç duymuştuk. Bugün de alanında uzman arkadaşlarımızın katılımlarıyla seminerimizi gerçekleştiriyoruz dedi.
Ay, seminerin verimli geçtiğini ve sonuçlarının ilerleyen dönemde kendisini göstereceğini sözlerine ekleyerek katılan tüm şahıs ve kurumlara teşekkür etti.

haber

haber

Güncelleme Tarihi: 04 Şubat 2018, 09:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER