Kızılay Genel Başkanı Halep Düzce kampında

Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, Düzce belediyesinin katkıları ile oluşturulan Halep İdlip Kamp'ını ziyaret etti ve iftar açtı.

Kızılay Genel Başkanı Halep Düzce kampında

Kınık, beraberindeki Türk Kızılayı görevlileriyle Hatayın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısından Suriyenin İdlib kırsalına geçti. Burada, geçen yıl sonunda Halepteki tahliyeler sonrası oluşturulan bin 600 kişinin kaldığı Düzce Halep Kampını ziyaret eden Kınık, ailelerle sohbet edip ihtiyaçları konusunda bilgi aldı. Görevlilerle çadırları dolaşarak Suriyelilere, içerisinde Halep pilavı, tavuk, cacık ve hurmanın olduğu kumanyayı dağıtan Kınık, iftarını, çadır içerisine kurulan sofrada Suriyelilerle açtı. Kınık, iftar sonunda gazetecilere yaptığı açıklamada, Türk Kızılayının Düzce Halep Kampı gibi tüm ihtiyaçlarını karşıladığı 4 kampının olduğunu ve bunlarda yaklaşık 12 bin insanın yaşadığını belirtti. Kınık, Düzce belediyesinin bu kampa olan katkılarını biliyor ve teşekkür ediyoruz dedi.
Savaşın yedinci yılına girdiğini ve 11 milyonu aşkın insanın evini, barkını terk etmek zorunda kaldığını hatırlatan Kınık, Bunlardan 5 milyonu da ülkelerini terk etti. 3 milyonu da Türkiyede bulunuyor. Suriye içerisinde kalan 7 milyon insandan 4 milyonu aşkını Türkiye sınırı yakınlarındaki İdlib ve Azez sınırındalar. Bunlar maalesef çok zor şartlar altında yaşamak zorundalar. İdlibte 400e yakın çadır kentte 700 bine yakın insan yaşıyor. Bunlar maalesef bir şey üretemedikleri için yardıma muhtaç şekilde yaşamak durumundalar diye konuştu.

haber

Güncelleme Tarihi: 05 Haziran 2017, 08:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER