Matematik Her Yerde…,

Matematik Her Yerde…,

Matematik Her Yerde…,

Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi Konferanslar Serisi kapsamında gerçekleştirdiği programlarda bu hafta Doğa Üzerine Matematik Sohbeti adı altında matematik ve doğa ilişkisini ele aldı.
Düzce Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Müge Kanuni Erin sunum yaptığı programda, doğadaki bitkilerin ve canlıların işleyiş ve yapısında çeşitli matematiksel verilerin yer aldığına vurgu yapıldı. Matematikte bulunan altın oranın doğada da yer aldığının üzerinde durulduğu etkinlikte, Leonardo Da Vinci gibi başarılı bilim insanlarının da doğadaki matematiksel verileri inceledikleri anlatıldı.
Fibonacci sayıları ile bazı bitkilerin yapraklarının incelendiğini belirten Doç. Dr. Müge Kanuni Er,Eğer yapraklardan bir başlangıç noktası alınırsa ve bundan başlayarak, aşağıya ya da yukarıya doğru, başlangıç noktasının tam üstünde veya altında bir yaprak bulununcaya kadar yapraklar sayılırsa, bulunan yaprak sayısı farklı bitkiler için değişik olacaktır; ama her zaman bir Fibonacci sayısı olacaktır. diyerek matematiğin her yerde olduğunu vurguladı.
Program sonunda yaptığı başarılı çalışmalar ve sunumu için Doç. Dr. Müge Kanuni Ere Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haldun Müderrisoğlu tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.

haber

haber

Güncelleme Tarihi: 16 Aralık 2017, 09:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER