Mevlid Kandili mesajları!

Mevlid Kandili mesajları!

Mevlid Kandili mesajları!

Düzce Valisi Zülkif Dağlı, Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay ve Düzce Üniversitesi (DÜ) Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Mevlid Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Dağlı mesajında, Mevlid Kandilini idrak etmenin huzur ve mutluluğunu yaşadıklarını aktardı.

Bu mübarek geceyi en iyi şekilde geçirmek gerektiğini aktaran Dağlı, mesajında şu ifadelere yer verdi:

Peygamber Efendimizin yolu, güzellikler yolu, hak, hakikat, adalet, sadakat, ahlak yoludur. Onun yolu, merhamet, şefkat, hoşgörü, birlik, beraberlik yoludur. Bu yol ki; kin, nefret ve intikam toplumunu sevgi, muhabbet, şefkat ve rahmet toplumuna dönüştürmüştür. Mevlit Kandilinin, Peygamber Efendimizi hakkıyla anmamıza, insanlığa vermek istediği kutsal mesajları doğru bir şekilde anlamamıza ve idrak etmemize vesile olmasını temenni ediyorum. Mevlit Kandilinin ülkemize, aziz milletimize, İslam Alemine ve tüm insanlığa barış, sevgi, kardeşlik, adalet, şefkat ve huzur getirmesini diliyorum.

Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay da, mesajında, alemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammedin (S.A.V) kutlu doğumunun üzerinden 1446 yıl geçtiğini kaydetti.

Peygamberin, Allahın insanlar arasından seçtiği doğruluk timsali olduğunu aktararak, şunları kaydetti:

Güzel ahlakıyla, engin hoşgörüsüyle, adaletiyle, merhametiyle, mütevazılığıyla bütün insanlığa kucak açan örnek bir şahsiyetti. Onun yaşayışı, onun hadis-i şerifleri, onun sünneti sayesinde insanlığın önünde aydınlık bir devir başlamıştır. Bu bakımdan, Mevlit Kandili, peygamberimizin yaşayışını, hadis-i şeriflerini, mesajlarını yeniden hatırlamak, yeniden düşünmek ve layıkıyla anlamak için bir fırsattır. Bu düşüncelerle, bir kez daha tüm İslam aleminin ve vatandaşlarımızın Mevlit Kandilini tebrik ediyor, bu anlamlı gecenin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.

DÜ Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar da, Hz. Peygamberin önderliğinde karanlık geçmişinden sıyrılan insanlığın, aydınlık bir geleceğe doğru yol aldığına vurgu yaptı.

Herkesin Hz. Peygamberi örnek almasının gerekli olduğuna dikkat çeken Çakar mesajında şunlara yer verdi:

Peygamber Efendimizin hayat felsefesi ile adalet, sevgi, barış, hoşgörü, insan hakları, merhamet gibi birçok konudaki üstün görüşleri yaşamımıza rehber olmalıdır. Onun yaşayışını, hadis-i şeriflerini, mesajlarını yeniden hatırlamak, yeniden düşünmek ve layıkıyla anlamak için bu mübarek gecenin vesile olmasını dilerim.

Güncelleme Tarihi: 29 Kasım 2017, 14:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER