Mevsim işçilerinin Çocukları Hünerlerini Sergiledi

Mevsim işçilerinin Çocukları Hünerlerini Sergiledi

Mevsim işçilerinin Çocukları Hünerlerini Sergiledi

Düzcede doğu illerinden gelen fındık işçilerinin çocukları hünerlerini sergilediler.
Doğu illerinden her yıl fındık toplamak için Karadeniz Bölgesine gelen ailelerin çocuklarının çalıştırılmaması ve çocukların okullarında ki derslerinden geri kalmalarının önüne geçmek için başlatılan projede koordinatörlük görevi üstlenen Çilimli Anaokulunda yaşları 5 ile 15 arasında değişen 179 çocuk hem çeşitli branşlarda derslere katıldı. Minikler kurs sonunda hünerlerini sergileyerek öğrendiklerini aileleri ve protokol üyeleri ile paylaştılar.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Uluslararası Çalışma Örgütünün birlikte yürütmüş olduğu Tarımda Çocuk İşçiliğinin Sonlandırılması Model Çalışması projesi kapsamında Çilimli Anaokulu büyük çoğunluğu Şanlıurfa İlinden gelen 179 çocuğun eğitimleri tamamlandı. Minikler eğitimler sonunda öğrendiklerini düzenlenen gecede sergilediler.
Çilimli Anaokulu bahçesinde düzenlenen geceye AK Parti Düzce Milletvekili Fevai Arslan, Çilimli Kaymakamı Mahmut Şener, Çilimli Belediye Başkanı Muhsin Yavuz, Çilimli İl Genel Meclis Üyesi Öner Şen ve Nazmi Tok ile davetliler ve çocukların aileleri katıldı.
Minik öğrenciler kurslar boyunca öğrendikleri şarkı, dans ve şiirleri hem protokol üyeleri hemde aileleri ile paylaştılar.
Çilimli Anaokulu Müdürü Nuray Türedi yaptığı açıklamada Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Uluslararası Çalışma Örgütünün birlikte yürütmüş olduğu Tarımda Çocuk İşçiliğinin Sonlandırılması Model Çalışması projesi kapsamında Türkiyenin doğusundan fındık toplamak için Düzceye gelen ailelerin çocuklarına anaokulumuzda eğitimler verdik. Türkiyede fındık üretiminde ilk sıralarda yer alan Ordu ilinde 2013 yılında proje başladı. Daha sonra Çilimli Kaymakamlığı da projeye dahil olarak her yıl başarısını arttırdı. Proje, mevsimlik tarım işi için bulundukları bölgelerden Mart, Nisan aylarında göç etmek zorunda kalan, Ekim, Kasım aylarında memleketlerine dönen ailelerin çocuklarına yöneliktir. Bu süreçte 4 aylık örgün eğitimlerden mahrum kalan öğrencilerin 7 haftalık yaygın eğitimle eksiklikleri giderilmeye çalışılıyor. Aynı zamanda asıl hedef 7 haftalık eğitimle çocukların çalışmalarının önüne geçmek. Çilimlide Ağustos ayında fındık toplamak için gelen aileler, çocuklarını fındık tarımında çalıştırmayıp, Çilimli Anaokulunda proje kapsamında verilen eğitimlere gönderiyorlar. Böylece çocuklar daha mutlu ve başarılı bir şekilde geleceğe hazırlanıyorlar dedi.

haber

haber

haber

Güncelleme Tarihi: 26 Ağustos 2017, 09:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER