Mevsimlik işçilerin çocukları gönüllerince eğlendiler

Mevsimlik işçilerin çocukları gönüllerince eğlendiler

Mevsimlik işçilerin çocukları gönüllerince eğlendiler

Doğu ve Güneydoğu illerinden fındık toplamak için Düzceye aileleri ile birlikte gelen çocuklar gönüllerince eğlendi. İlk kez sinemaya giden çocuklar, ilk kez yürüyen merdivene de bindi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Uluslararası Çalışma Örgütünün birlikte yürütmüş olduğu Tarımda Çocuk İşçiliğinin Sonlandırılması Model Çalışması Projesi kapsamında, büyük çoğunluğu Şanlıurfa ve Diyarbakırdan gelen 179 çocuğu fındık bahçesinde çalışmak yerine Çilimli Anaokulunda eğitim verilerek, çeşitli etkinlikler yapıldı. Eğitim alan çocukların bir kısmı memleketlerine dönerken, Düzcede kalmaya devam eden ailelerin çocukları da yine fındık bahçesine götürülmeyerek, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün katkıları ile Krempark AVMde bulunan sinemaya götürüldü.
Doğu illerinden gelen ve genel olarak Şanlıurfa ve Diyarbakırın uzak köylerinde oturan çocuklar hayatlarında ilk kez yürüyen merdiven ve sinema görmenin heyecanını yaşadılar. Çocuklar, yürüyen merdivenlere öğretmenlerinin yardımı ile bindirildi. Ardından sinemaya girerek film izlediler.
Proje hakkında bilgiler veren Edebiyat Öğretmeni Sadegül Yeşilyurt, daha önce hiç sinemaya gitmemiş 100 çocuğun aileleri ile fındık toplamak yerine çeşitli etkinliklere katılma imkanı bulduklarını söyleyerek, Bu çok güzel bir şey onlar için. Düzceye fındık toplamaya geliyorlar ama fındık toplamak yerine batının imkanlarından yararlanarak çeşitli aktivitelere katılma şansları oluyor. Aile ve Sosyal Politikalar Müdürümüz Zeki Yıldırım da bize yardımcı oldu, teşekkür ederiz dedi.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zeki Yıldırım ise Çocukların sinemaya gelişi projenin ve hedefin bir parçası. Çocuklarımızın bazılarının ilk defa sinemaya geliyor olması sosyal uyum çalışmalarının bir parçası, bundan dolayı bunu çok önemsiyoruz. Sosyal uyum bütün ülkemizin çocuklarının birbirini sevmesi için bir vesile olmasını diliyoruz şeklinde konuştu.
Çocukların birçoğu ilk kez sinemaya geldiklerini söylerken, memleketlerinde okula gittikleri ve çok uzak olduğu için hiç sinemaya gitmediklerini dile getirdiler. İlk kez film izleyecek olmanın heyecanı gözlerine yansıyan çocuklar, burada olmaktan mutlu olduklarını belirttiler.

haber

haber

haber

haber

haber

haber

Güncelleme Tarihi: 29 Ağustos 2017, 09:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER