Öğrenciler Akçakoca sahillerini temizledi

Öğrenciler Akçakoca sahillerini temizledi

Öğrenciler Akçakoca sahillerini temizledi

 Batı Karadenizin incisi olarak anılan Düzcenin Akçakoca ilçesinde, öğrenciler sahil boytunca temizlik yaptı.

Doğa Koleji öğrencileri, Akçakocanın mavi bayraklı plajı olan Çuhallı sahilinde etrafa atılan çöpleri topladı.

Düzce Doğa Koleji Ekoloji Öğretmeni Pelin Pehlivan, AA muhabirine yaptığı açıklama da, kolej olarak çevre temizliği konusunda çok hassas olduklarını söyledi.

Kolej olarak öğrencilerle temizlik yaptıklarını, ileri ki yıllarda suların temizliği konusunda ciddi sıkıntıların olabileceğini aktaran Pehlivan, Su ve çevrenin temizliği konusunda çocuklara bu duyarlılığı aşılamak istiyoruz. Bu anlamda çeşitli çalışmalar yapıyoruz. Bunun bir ayağı da bugün burada Akçakoca sahil temizliğidir. Buna vesile olan 22 Mart Dünya Su Günüdür. Su da bizim için önemlidir. 2050 yılına kadar görülen bir öngörü var. Eğer böyle giderse ciddi sıkıntılar olacak gibi. Biz de suların kirlenmemesi için çocuklarla birlikte sahil temizliği yapalım dedik. Akçakocaya geldik. Eldivenleri giydik ve sahilleri temizledik. Çok da verimli bir çalışma oldu. Bu etkinlikte bizlere Mavi Ağaç Derneği de destek verdi. diye konuştu.

Pelin Pehlivan ayrıca, araç ve gereç tedariği noktasında kendilerine desteklerinden dolayı Akçakoca Belediyesi yetkililerine de teşekkür etti.

Mavi Ağaç Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Celal Kasapoğlu da bu anlamlı etkinliğe kendilerini davet eden Doğa Koleji öğrencilerine teşekkür etti.

Temizliğin ardından, toplanan çöpler belediyenin gönderdiği arabaya yüklendi.

haber

haber

haber

haber

haber

haber

haber

Güncelleme Tarihi: 17 Mart 2018, 14:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER