Öğrenciler eğlenerek öğrendiler

Öğrenciler eğlenerek öğrendiler

Öğrenciler eğlenerek öğrendiler

Düzcenin tarihi mirasa sahip Konuralp bölgesinde eğitim gören öğrenciler, Müzeler Haftası kapsamında, Düzce Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Tiyatro Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Fatma Keçeli eşliğinde, Düzce Konuralp Arkeoloji Müzesinde yaratıcı drama eğitimiyle geçmişe dokunarak hem eğlendiler, hem de öğrendiler.
Dramanın, müze eğitiminde kullanılan etkili yöntemlerden biri olduğuna dikkat çeken Yrd. Doç. Dr. Fatma Keçeli, bu yöntemin temel amacını, Geçmişle şimdi arasında bağ kurarak, yaşadığımız coğrafyaya ve zamana yabancılaşmayı önlemek şeklinde ifade etti. Drama çalışmalarının, bilinenle bilinmeyen arasında bir köprü kurma işlevi de olduğunu belirten Keçeli, müzelerin, drama aracılığıyla bir öğrenme ortamına dönüştürüldüğünü sözlerine ekledi.
Yrd. Doç. Dr. Fatma Keçeli, İki ayrı öğrenci grubuyla yaptığımız bu çalışmalarda temel hedefimiz; aynı topraklarda binlerce yıl önce yaşamış başka uygarlıkların izini sürerken, kendi hayatımıza dönüp yeniden bakmamızı sağlayacak ipuçları elde etmekti. Özellikle Tyche heykelinden yola çıkarak, çocukların yaşadığımız zaman diliminde; bereketin ve zenginliğin değişen anlamı üzerine düşünmelerini sağlayacak, geçmişle bugün arasındaki bağı kurmalarını kolaylaştıracak eğlenceli bir çalışma yaptık şeklinde konuştu.

haber

haber

haber

Güncelleme Tarihi: 03 Haziran 2017, 07:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER