Öğrencilerden Kudüs için "Bir kandilde sen yak projesi"

Öğrencilerden Kudüs için "Bir kandilde sen yak projesi"

Öğrencilerden Kudüs için "Bir kandilde sen yak projesi"

DÜZCE(İHA) – Düzce Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğrencilerinden anlamlı proje. Öğrenciler, Kudüste bir kandil de sen yak projesi kapsamında, Kudüs Müftülüğüne gönderilmesi için hazırladıkları Zeytinyağı ve Kuranı Kerimi Düzce Müftüsü Hüseyin Cana teslim ettiler.
Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğrencileri, Peygamber Efendimizin, Kudüse gidemezseniz, oraya kandillerini aydınlatmak için zeytinyağı gönderin, böylelikle orada namaz kılmış gibi olursunuz şeklindeki Hadisi Şerifinden yola çıkarak, Kudüs için Bir Kandil de sen yak projesini hazırladılar. Öğrenciler, proje kapsamında hazırladıkları Zeytinyağı ve Kuranı Kerimi Kudüs Müftülüğüne gönderilmesi amacıyla İl Müftüsü Hüseyin Cana teslim ettiler.
Öğrencilerle bir araya gelen Müftü Hüseyin Can yaptığı konuşmada, Kudüsün Müslümanlar için önemini anlattı, Kudüs elden giderse Müslümanların namusu elden gitmiş gibi olur dedi.
Projenin mimarı Asım Ataseven, Kudüs Müftülüğüne yazdığı mektubu okudu, Kudüse dikkat çekmek ve Müslümanlar için önemini göstermek için bu projeyi hazırladıklarını dile getirdi, Kudüsün unutulmadığını göstermek boynumuzun borcudur dedi.
Öğrenciler daha sonra içinde Türk Bayrağı, Kuranı Kerim, mektup ve zeytinyağları olan kutuyu Müftü Cana teslim ettiler.

haber

Güncelleme Tarihi: 19 Mayıs 2018, 06:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER