Orman gülü balı rağbet görüyor

Orman gülü balı rağbet görüyor

Orman gülü balı rağbet görüyor

DÜZCE Haber - Düzcenin Yığılca ve Zonguldakın Alaplı ilçelerinde görülen endemik orman gülü bitkisinden elde edilen orman gülü balının büyük rağbet gördüğü bildirildi.

Bölgede üretilen ve bu yıl Yaşama Dokunanlar Platformu tarafından düzenlenen Kültür Ürünleri Oskar Yarışmasında birincilik elde eden orman gülü balı ilgi görüyor.

Bal üreticilerinden İbrahim Söğüt, AA muhabirine açıklamada, orman gülü balının kalitelisinin sadece Türkiyede değil dünyada da kendisini duyurduğunu belirterek, Bu bal artık Türkiyede değil dünyada da ses getirmeye başladı. Bu balı elde ettiğimiz bitki Karadeniz Bölgesinin endemik bitkilerinden mor bitkidir. Bu Yığılca ve Zonguldak bölgesine has bitki türüdür. Şifayı doğada arayanlara bu bitkiden elde ettiğimiz balı ulaştırmaya çalışıyoruz. dedi.

Orman gülü balının birçok hastalığa iyi geldiğini anlatan Söğüt, şöyle konuştu:

Halsizlik, grip, öksürük, soğuk algınlığı gibi hastalıklara şifadır. Orman gülü en yüksek antioksidan özelliğine sahiptir. Hücreleri yeniler, genç kalmayı uzun vadeye yayar. Antidepresan özelliğine de sahip olan bu ürün insanları rahatlatır. Bal vücuda en faydalı gıdalardan biridir.

Güncelleme Tarihi: 11 Haziran 2017, 15:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER