"Paramı Yönetebiliyorum" başlıklı program

"Paramı Yönetebiliyorum" başlıklı program

"Paramı Yönetebiliyorum" başlıklı program

Düzce Üniversitesi İşletme Topluluğu tarafından düzenlenen Paramı Yönetebiliyorum başlıklı program gerçekleştirildi.
Mehmet Akif Ersoy Eğitim ve Kültür Merkezi İstiklal Konferans Salonunda İşletme Bölümü öğretim elemanları ve öğrencilerin katıldığı programın açılış konuşmasını, Topluluk Başkanı Ahmet Yaşar yaptı. İşletme Topluluğu olarak gerçekleştirmek istedikleri projelere değinen Ahmet Yaşar, sürekli kendini geliştiren, araştırma, analiz etme ve iletişim kurabilme yeteneklerine sahip bireyler olarak iş dünyasında başarılı olmak istediklerini ifade etti. Programın yararlı olmasını temenni eden Ahmet Yaşar, sözü konuşmacılara bıraktı.
Programda, Bülent Ecevit Üniversitesi Maliye Bölümü son sınıf öğrencileri Serhat Geyik ve Sena Nur Er birer sunum gerçekleştirdi. Habitat Derneğinin Paramı Yönetebiliyorum finansal okuryazarlık programının da eğitmenleri arasında olduklarını belirten konuşmacılar, projelerinin 81 ilde devam ettiğini söyleyerek projede kendileri gibi binlerce gönüllü olduğunu ifade etti.
Programın ilk konuşmacısı olan Serhat Geyik, kişisel bütçeden bahsederek paranın kısıtlı olması durumunda parayı yönetmenin önemi üzerinde durdu. Bütçe yönetiminin hayata nasıl uygulanması gerektiğiyle ilgili bilgiler paylaşan Serhat Geyik, projelerinin bir farkındalık eğitimi olduğunu söyledi. Parayı konumlandırma ve hedef belirleme konularında değerlendirmelerde de bulunan konuşmacı, hedeflerin net ve ölçülebilir olması gerektiğini dile getirerek bütçeyi verimli kullanmak için istekten kaynaklanan alışverişlerden kaçınılmasına işaret etti.
Programın diğer konuşmacısı Sena Nur Er ise Habitat Derneğinin projelerinden söz ederek öğrencilerin projelere nasıl başvurabileceklerini ve projelere nasıl dahil olabileceklerini anlattı. Öğrencilere sivil toplum kuruluşlarına üye olmalarını tavsiye eden Sena Nur Er, bu kuruluşlarda görev almanın kişisel gelişime katkı sağladığını ifade ederek sözlerini sonlandırdı.
Paramı Yönetebiliyorum başlıklı etkinlik, İşletme Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. İstemi Çömlekçi ve Topluluk Danışmanı Öğr. Gör. İlyas Temel Şafakın konuşmacılara teşekkür belgesi takdim etmesinin ardından sona erdi.

haber

haber

haber

Güncelleme Tarihi: 06 Aralık 2017, 10:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER