"Peyzaj Pratiğinde Karşılaşmalar" konferansı,,,

"Peyzaj Pratiğinde Karşılaşmalar" konferansı düzenlendi

"Peyzaj Pratiğinde Karşılaşmalar" konferansı,,,

Düzce Üniversitesi Orman Fakültesinin düzenlediği konferanslar serisinin 28. sinde, Yüksek Peyzaj Mimarı Enise Burcu Derinboğaz, Peyzaj Pratiğinde Karşılaşmalar başlıklı sunumunu gerçekleştirdi.
Peyzaj Mimarlığı Bölümü öğrencilerinin yoğun katılım sağladığı programda sunumunu gerçekleştiren Yüksek Peyzaj Mimarı Enise Burcu Derinboğaz, peyzaj mimarlarının işlerinin kolay olmadığını söyleyerek, peyzaj mimarlığı kavramının daha tam anlamıyla anlaşılmadığını ve bunun sadece ülkemize özgü olmadığını, dünyanın gelişmiş ülkelerinin birçoğunda da peyzaj mimarlarına gereken önemin verilmediğini ifade etti.
Bir alanın peyzaj çizimini yapmadan önce oranın ihtiyaçlarını ve uygulama olanaklarıyla, risk analizlerinin de belirlenmesi gerektiğini söyleyen Derinboğaz, bir projede risk ne kadar az, uygulama kolaylığı ne kadar fazla olursa projenin başarılı olma olasılığı da o kadar fazla olacağını belirtti.
Yapılan Peyzaj çalışmalarında farklı disiplinlerden öneriler gelebileceğini; ancak bunları uygularken dikkat edilmesi gerektiğini belirten Enise Burcu Derinboğaz, peyzaj mimarlarının yaptığı projelere dışarıdan yapılan müdahalelerin bazı olumsuz sonuçlar doğurabileceğini ifade etti. Kariyer hayatında iletişiminde önemine değinen konuşmacı, İyi bir tasarım her zaman başarılı olmayabiliyor. Başarılı olabilmek için sözel iletişiminizde iyi olması gerekiyor. İletişim bu işin bir parçası diyerek iletişimin iş hayatındaki önemine vurgu yaptı.
Katıldığı proje yarışmaları ve çalışmalarını katılımcılarla paylaşan Yüksek Peyzaj Mimarı, ışıklandırmanın da peyzaj çalışmalarında önemli bir yeri olduğunu vurgulayarak sunumunu sonlandırdı.
Konferans sonunda yaptığı başarılı çalışmalar ve sunumu için Yüksek Peyzaj Mimarı Enise Burcu Derinboğaza Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haldun Müderrisoğlu tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.

haber

haber

Güncelleme Tarihi: 07 Aralık 2017, 08:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER