Prof. Dr. Konukçu için saygı günü düzenlendi...

Prof. Dr. Konukçu için saygı günü düzenlendi

Prof. Dr. Konukçu için saygı günü düzenlendi...

Düzceden yetişerek dünya çapında başarılara imza atan Prof. Dr. Enver Konukçu için Düzce Üniversitesi Saygı Günü düzenledi. Etkinliğe Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay da katıldı.
Düzcenin yetiştirdiği sayılı bilim insanlarından biri olan ve Dünya çapında başarılarda imzası bulunan Tarihçi Prof. Dr. Enver Konukçu için Düzce Üniversitesi tarafından Saygı Günü düzenledi. Yaklaşık 35 bin kitap, belge ve farklı eserlerden oluşan büyük koleksiyonunu Düzce Üniversitesine armağan eden değerli bilim insanı için düzenlenen İnsanlığa Değer Katanlar: Prof. Dr. Enver Konukçuya Saygı Günü başlıklı program, Düzce Üniversitesi Cumhuriyet Konferans Salonunda gerçekleştirildi.
Prof. Dr. Enver Konukçunun onur konuğu olarak yer aldığı programa; Düzce Valisi Zülkif Dağlı, Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Düzce Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu, davetli konuklar, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı. Program, Prof. Dr. Enver Konukçu için Düzce Üniversitesi tarafından hazırlanan belgesel filmin gösterimi ile başladı. Belgesel filmde, Prof. Dr. Enver Konukçunun yaşamı, eğitim hayatı, ülkemiz ve Düzce tarihine yaptığı katkılar etkileyici bir dille aktarıldı.
Konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen Düzce Valisi Zülkif Dağlı, vefanın çok güzel bir örneğini yaşadıklarını belirterek programı düzenleyen Düzce Üniversitesine teşekkür etti. Düzce Tarihi adlı iki bin sayfalık kitabın Türk Tarih Kurumu tarafından basılacağını söyleyen Vali Dağlı, kitabın basım ve dağıtımında Valilik olarak her türlü desteği vereceklerini sözlerine ekledi. Türk Tarih Kurumu ve Düzce Üniversitesi ile birlikte Konuralp Gazi ve Akçakoca Bey sempozyumlarını düzenlemek istediklerinin altını çizen Vali Dağlı, Prof. Dr. Enver Konukçunun takdire şayan bir hayatı olduğunu dillendirerek kendisine yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür etti.

haber

haber

Güncelleme Tarihi: 22 Aralık 2017, 09:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER