Şehitler için gıyabi cenaze namazı kılındı...

- Kentte, cuma namazı sonrası Zeytin Dalı Harekatı vesilesiyle bir araya gelen sivil toplum kuruluşu mensupları ve vatandaşlar, şehitler için gıyabi cenaze namazı kıldı

Şehitler için gıyabi cenaze namazı kılındı...

DÜZCE - Düzcede, cuma namazı sonrası Zeytin Dalı Harekatında şehit düşen askerler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Cedidiye Camisinde cuma namazı kılan ve 25 sivil toplum kuruluşunun destek verdiği Düzce Sivil Toplum Kuruluşları Platformu üyeleri ile halk, namaz sonrası Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) hudut güvenliğini sağlamak ve bölge halkını terör zulmünden kurtarmak için Suriyenin Afrin bölgesinde PYD/PKK-YPG ve DEAŞa yönelik yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı dolayısıyla cami avlusunda bir araya geldi.

Bölgede mücadele eden Mehmetçik için dua eden grup, daha sonra operasyonda şehit düşen askerler için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Düzce Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Dönem Sözcüsü Osman Altundal, namaz sonrası yaptığı konuşmada, Zeytin Dalı Harekatında, devletin, ordunun ve milletin her zaman yanında olduklarını dile getirdi.

PKK, PYD, DEAŞ ve bunun gibi terör örgütlerinin Suriye ve Iraktaki varlığına son verilmesi, Suriyede yeniden barış, huzur, refah ve güvenliğin sağlanması için mücadele veren Türk askerlerine dua ettiklerini vurgulayan Altundal, Barışın sağlanarak özgür bir Suriye oluşturulması amacıyla devletimizin bugüne kadar ki tüm çabalarını, TSKmizin uluslararası hukuka uygun bir şekilde başlattığı, ismi de amacı gibi gayet güzel olan Zeytin Dalı Harekatını sonuna kadar destekliyoruz. Devletimizin, askerimizin, Suriye halkı ve tüm mazlum kardeşlerimizin yanında olduğumuzu bu vesileyle tekrar bildiriyoruz. diye konuştu.

Altundal, bazı devlet ve kuruluşların Zeytin Dalı Harekatını karalamak için çeşitli kampanyalar ve açıklamalar yaptığını ifade ederek, milyonlarca insanın ölümüne sebep olan zihniyete hayır dediklerini vurguladı.

haber

haber

haber

haber

haber

Güncelleme Tarihi: 02 Şubat 2018, 13:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER