Sokak hayvanları rehabilitasyon merkezi için halk bilgilendirildi

Sokak hayvanları rehabilitasyon merkezi için halk bilgilendirildi

Sokak hayvanları rehabilitasyon merkezi için halk bilgilendirildi

Düzce Valiliği tarafından Subaşı Köyü sınırları içine yapılacak olan Sokak Hayvanları Geçici Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi ile ilgili olarak Vali Dr. Zülkif Dağlı bölgede ki muhtar ve vatandaşlara bilgi vermek amacıyla toplantı düzenledi. Vali Dağlı, Bizi dinledikten sonra keşke bu alanı daha önce yapsaydık diyeceksiniz dedi.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlünün milletvekilliği aday adaylığı sürecinde Düzceli hayvan severlere söz verdiği ve geçtiğimiz aylarda yer tahsis işlemleri tamamlanarak yapım aşamasına gelen Düzce Sokak Hayvanları Geçici Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi ile ilgili olarak, merkezin yapılacağı Subaşı Köyü halkı ve çevresinde bulunan köylerde ki vatandaşlar alanın köpek barınağı olarak yapılacağını düşünerek yatırıma karşı çıkmıştı. Bölgede toplanan vatandaşlar eylem yapmaya hazırlanırken, Vali Dr. Zülkif Dağlı bölgede ki muhtar ve köylerin ileri gelen akil insanları ile bir toplantı yaparak yapılacak yatırım hakkında bilgi verdi.
Vali Dağlı, Şimdiye kadar zaman zaman bazı vatandaşlarımızın kafasında yanlış anlamalara sebep olan belki de kavram kargaşasından doğan ama tüm vatandaşlarımız iyi niyetli olduğuna inandığımız bir konuyla ilgili olarak aydınlatmak için sizleri topladık. İlimizde kurmayı planladığımız ve yakın zamanda yapımına başlayacağımız Düzce Sokak Hayvanları Geçici Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinin durumu ne olacak? Nasıl işleyecek? Hangi tür hayvanlar gelecek? Nasıl bir muameleye tabi tutulduktan sonra tekrar alındığı yere salınacak? Bunlarla ilgili bilgi verelim istedik. Ben bilgi sahibi olduğunuzu biliyorum ancak bir bilgilendirme daha yapalım istedik. Sokak hayvanları bakım evi ile ilgili olarak işleri yürütecek tüm arkadaşlarımız burada. Dinledikten sonra göreceğiz ki biz bunu kurmakla çok geç kalmışız. Biz hayvanlara karşı, bitkiye karşı, yeşile ve insanlara karşı merhametliyiz. İnsan olmanın, dinimizin gereği budur. İnşallah bunu hep birlikte yapacağız dedi.

haber

haber

haber

Güncelleme Tarihi: 02 Mart 2018, 11:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER