Suriyeli öğrencilerin çifte karne sevinci...

Suriyeli öğrencilerin çifte karne sevinci

Suriyeli öğrencilerin çifte karne sevinci...

DÜZCE - Düzcede Yurduma Hoşgeldin Kardeşim projesi kapsamında yıl boyunca eğitim alan Suriyeli öğrenciler karnelerini aldı.

Gençlik Merkezinde, ülkelerinden Türkiyeye geldiklerinden beri Türkçe, Adab-ı Muaşeret, Kuran-ı Kerim, siyer ve matematik dersi alan öğrencilere karneleri ve hediyeleri verildi.

Düzce Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü yetkilileri tarafından karneleri verilen öğrenciler, yarı yıl tatili öncesi çifte karne sevinci yaşadı.

Karne törenine katılan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci, yaptığı açıklamada, öğrencilerin çifte karne sevinci yaşadığını ve mutluluklarının, yüzlerinden okunduğunu ifade etti.

Çok güzel bir tören yaptıklarını aktaran Dereci, şöyle konuştu:

Ülkelerinde yaşanan savaş nedeniyle ülkemize göç etmek zorunda kalan muhacir öğrencilerin, sosyal hayata adaptasyonu için Düzce Valiliği Koordinatörlüğünde İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Halk Eğitim Müdürlüğü, Akşam Sanat Okulu ve İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH)nın paydaşları olduğu Yurduma hoşgeldin kardeşim projesi ile 50 öğrenciye karnelerini verdik. Onlar da biz de çok mutlu olduk. Çalışmalarımızı birlikte sürdürdük, yine hep birlikte devam ettireceğiz.

Dereci, Suriyeli öğrencilerin eğitim-öğretimi için birçok yeni projeye de imza attıklarını sözlerine ekledi.

Karnelerini ve hediyelerini alan öğrenciler, çifte karne sevinci yaşadı.

Törene İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Turan Şahin, Gençlik Merkezi Müdürü İsmail Atay, Halk Eğitim Merkezi Müdürü İlhan Çetin, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ARGE Birimi Sorumlusu Ali Canbaz katıldı.

 

haber

haber

haber

haber

Güncelleme Tarihi: 18 Ocak 2018, 16:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER