Tarihi Ceneviz Kalesi'nde restorasyon çalışmaları

Tarihi Ceneviz Kalesi'nde restorasyon çalışmaları

Tarihi Ceneviz Kalesi'nde restorasyon çalışmaları

DÜZCE - Batı Karadenizin en önemli tarihi eserlerinden olan Ceneviz Kalesinde restorasyon çalışmaları devam ediyor.

Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1226 yılında ticaret gemilerinin güvenliğini sağlamak ve yol göstermek amacıyla Cenevizliler tarafından yapılan ve günümüze kadar gelen Ceneviz Kalesindeki restorasyon çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.

Bazı durumlar nedeniyle bir ara çalışmaların durduğunu ancak tekrar izinlerin alınarak çalışmalara devam edildiğini belirten Yemenici, şöyle konuştu:

Dışa doğru yatan batı duvarının yıkılıp aslına uygun yeniden yapılması, giriş kapısının sağındaki burçların arasında yığılı toprağın alınması ve doğu duvarında yer altında kalmış surun yeniden yapılması için bir süre izin için durdu. Anıtlar Yüksek Kurulundan gerekli izin alınması ile uygulama esnasında ortaya çıkan bazı sorunlar aşıldı. Ekipler tekrar çalışmalara başladı.

Yemenici, çalışmaların bitmesiyle tarihi kalenin Akçakoca turizmine önemli katkı sağlayacağına vurgulayarak, İnşallah bu sezon içinde kalemizi bütün ihtişamı ile ortaya çıkarıp vatandaşlarımızın ziyaretine açacağız. Bu sayede de Akçakoca için önemli bir turizm yatırımını da yapmış olacağız. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun. dedi.

 

haber

haber

haber

Güncelleme Tarihi: 23 Mart 2018, 09:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER