Tıbbi bitki yetiştirilmesi için imzalar atıldı

Düzce Üniversitesi İle Bolu Orman Bölge Müdürlüğü Arasında, İhtisaslaşma Faaliyetlerinden Tıbbi Bitki Yetiştirilmesi Alanında İş Birliği Sözleşmesi İmzalandi.

Tıbbi bitki yetiştirilmesi için imzalar atıldı

Düzce Üniversitesi ile Bolu Orman Bölge Müdürlüğü arasında, ihtisaslaşma faaliyetlerinden Tıbbi Bitki Yetiştirilmesi alanında iş birliği sözleşmesi imzalandı.

Sözleşmeye; Düzce Üniversitesi adına Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Bolu Orman Bölge Müdürlüğü adına ise Bölge Müdürü Hasan Keskin imza attı.

İmzalanan protokol ile Düzce ve Bolu bölgesinde, Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait alanlarda tıbbi bitki yetiştirilmesi amaçlanıyor. Bölge halkına ait ekim alanlarında tıbbi bitki yetiştirilmesi için bölge halkına hem Düzce Üniversitesi, hem de Orman Bölge Müdürlüğü tarafından fide temin edilmesi, ürün ekimi, yetiştirilmesi ve hasadı süreçlerinde bölge halkına iş birliği içinde eğitim verilmesi ve destek sağlanması planlanıyor. İmzalanan sözleşme ile ayrıca ülkemize, yurtdışından ithal edilen tıbbi bitkilerin yerli imkanlarla yetiştirilmesi konusunda da iş birliği yürütülecek.

Güncelleme Tarihi: 05 Temmuz 2019, 12:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER