TMO'nun Açıkladığı Fındık Fiyatına Tepki Gösterdi

TMO'nun Açıkladığı Fındık Fiyatına Tepki Gösterdi

TMO'nun Açıkladığı Fındık Fiyatına Tepki Gösterdi

DÜZCE - Düzce Ziraat Odası Başkanı Ramazan Öztürk, fındıktaki fiyat beklentisi ile ilgili, Tarım Mahsulleri Ofisinin (TMO), açıkladığı fiyatı zaman geçirmeden revize etmelidir. Fındık üreticisi bütün dikkatiyle bunu beklemektedir. dedi.

Öztürk, Ziraat Odaları Koordinasyon Kurulu Toplantısı öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, TMOnun ilan ettiği fındık fiyatının çiftçileri memnun etmediğini belirtti.

TMO tarafından fındık fiyatının 10 lira olarak açıklanmasının çiftçileri üzdüğünü ifade eden Öztürk, şunları kaydetti:

Geçen yıl için belirlenen ve bu sezon için açıklanan fiyat, fındık üreticisinin zarar etmesi demektir. 2016 sezonundan bu yana akaryakıt fiyatları artmış, işçilik maliyetleri yüzde 15, bakım ve hasatta kullandığımız araç, gereç ve malzeme fiyatları döviz kurlarına bağlı olarak yaklaşık yüzde 25 oranında artmıştır. Üretici tarafından maliyeti arttıran bu giderler dikkate alınmamıştır. TMOnun alım merkezlerinde büyük afişlerde yazdıkları Çiftçinin kara gün dostu yazıları fos çıkmış, reklam olarak kalmıştır.

Öztürk, açıklanan fındık fiyatının, piyasanın altında olduğunu ileri sürerek, Açıklanan fiyat, piyasa fiyatlarını aşağı çekmek olmuştur. Bunun yansımalarını ihracatçıların açıklanan fiyata ve TMOnun devreye girmesinden duydukları memnuniyeti ifade edilen basın açıklamalarından görüyoruz. Üreticinin dışında herkes memnun edilmiştir. diye konuştu.

- Fiyat tekrar revize edilmelidir

Fındık fiyatının da en az 14 lira olması gerektiğini savunan Öztürk, şunları söyledi:

Biz fındık üreticileri olarak 10 lira fiyatı kabul edilemez buluyoruz. TMO, açıkladığı fiyatı zaman geçirmeden revize etmelidir. Fındık üreticisi bütün dikkatiyle bunu beklemektedir. Milletvekiliyle, siyasi partilerin yöneticileriyle, diğer sivil toplum örgütleriyle bu talebimiz desteklenmeli ve arkasında durulmalıdır. Fındık fiyatının bu denli düşük oluşu sadece fındık üreticisini etkilemeyecek bu durumdan herkes nasibini öyle veya böyle alacaktır.

Güncelleme Tarihi: 21 Ağustos 2017, 14:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER