Trial Şampiyonası Şehitler Adına Düzenlenecek

Trial Şampiyonası Şehitler Adına Düzenlenecek

Trial Şampiyonası Şehitler Adına Düzenlenecek

 

DÜZCE - Türkiye Trial Şampiyonasının 3. ayak yarışları, FETÖnün 15 Temmuz darbe girişiminde şehit düşen astsubay Ömer Halisdemir ve İzmirdeki terör saldırısında şehit olan polis memuru Fethi Sekin adına Düzcede düzenlenecek.

İki araç ve 4 sporcudan oluşan ekiplerin doğaya karşı mücadelesi olarak da biline trialde Türkiye Şampiyonasının 3. ayak yarışları, Kaynaşlı Motor Sporları Merkezinde 15-16 Temmuzda gerçekleştirilecek. Organizasyonda sürücüler, 750 metre olarak belirlenen kulvarda, Ömer Halisdemir ve Fethi Sekin etaplarını geçecek.

Düzce Off-Road Kulübü (DOSOD) Başkanı İsmail Aydın, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, 15 Temmuzda gerçekleştirilen hain darbe girişimi ile sarsıldıklarını ve yıl dönümünde demokrasiye destek vermek amacıyla bu yarışları düzenleyeceklerini söyledi.

Türkiyede geçen yıl hain bir darbe girişimi yaşandığını vurgulayan Aydın, Demokrasimize sahip çıkmak, darbe girişiminin ardından oluşan birlik ve beraberliğe destek olmak amacıyla, yıl dönümünde yarışlarımızı düzenlemeye karar verdik. Yarışmacı arkadaşlar ve yönetim olarak şehitlerimizin isimlerinin unutulmaması adına bu organizasyonu yapacağız. Tarihi de özellikle seçtik. ifadelerini kullandı.

Aydın, şampiyonadaki etaplara şehitlerin isimlerini verdiklerini belirterek, Etaplarımızın isimlerini, darbe girişimi sırasında şehit düşen astsubay Ömer Halisdemir ve İzmirdeki terör saldırısında şehit olan polis memuru Fethi Sekin olarak planladık. diye konuştu.

Yarışma direktörü Gürbüz Özkurt da ülkenin birliği ve beraberliği için önemli bir organizasyon hazırladıklarını ifade etti.

Özkurt, şampiyonanın ilk gününde 9 ekibi ağırlamayı planladıklarını aktararak, şunları söyledi:

Ekip yarışı olarak düzenleme yaptık ve iki araç birden start alacak. Yarışmacılar birbirlerine yardım ederek son çizgiye ulaşacaklar. İstanbul, Bursa, Tekirdağ başta olmak üzere tüm Türkiyeden yarışçılarımız gelecek. İlk gün, Ömer Halisdemir Etabını, ikinci gün Fethi Sekin Etabını geçecekler. 750 metre ve 10 kapıdan oluşan etabımız, yarım saatlik süre ile geçilip, puantaj üzerinden hesaplamalar yapılacak. Demokrasi adına düzenlediğimiz yarışmamıza tüm halkımızı davet ediyoruz.

haber

Güncelleme Tarihi: 10 Temmuz 2017, 11:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER